Twitter

Mediaseuranta

Venäjä-aiheisten uutisten mediaseuranta kotimaisista lähteistä.

Ruplan heikkeneminen on kiihtynyt viimeksi kuluneen viikon aikana, kun raakaöljy on halventunut jyrkästi. Viime päivien kehitykseen ovat vaikuttaneet myös viranomaisten julkistamat talouden uudet aiempaa pessimistisemmät kasvuennusteet. Runsaassa viikossa rupla on heikentynyt euroon ja dollariin nähden noin 14 %. Dollarin ruplakurssi…

Lue lisää

Käytettävissä olevat reaalitulot ovat viime kuukausina olleet jo hieman pienemmät kuin vuotta aiemmin mm. suuren velanhoitorasitteen vuoksi. Syyskuussa hallitus arvioi reaalitulojen kasvavan lähivuosina hyvin hitaasti. Nykynäkymin tulokehitys voi muodostua vielä heikommaksi.  (Suomen Pankki)

Lue lisää

Matkatoimistojen kautta tapahtuva venäläisten uudenvuoden matkojen myynti vähenee jopa puoleen viime vuodesta. Venäjällä tänä vuonna tapahtuneet matkatoimistojen konkurssit ovat saaneet venäläisturistit varovaisiksi ja entistä useampi ostaa matkan suoraan netistä. (YLE)

Lue lisää

VTT ja Uralin liittovaltion yliopisto (Ural Federal University) käynnistävät yhteisen tutkimushankkeen harvinaisten maametallien talteenoton tehostamiseksi. Maametalleja hyödynnetään muun muassa niiden poikkeuksellisten magneettisten ja optisten ominaisuuksien vuoksi elektroniikassa sekä uusissa energia- ja ympäristötekniikoissa. (VTT)

Lue lisää
Salasana hukassa?