Twitter

Yandex

Venäjän valtiovarainministeriö etsii yritysrahoitusta satelliittijärjestelmään

Venäjän valtiovarainministeriö etsii kotimaisia yrityksiä rahoittamaan Era-Glonass -satellittiijärjestelmää, johon se on jo käyttänyt rahaa yli neljä miljardia ruplaa (80 miljoonaa euroa), kertoo Kommersant. Valtiontalouden kiristyessä ministeriö on joutunut etsimään vaihtoehtoista rahoitusta. Järjestelmän on tarkoitus toimia osana Glonass-paikannusjärjestelmää, jossa se tarjoaa…

Lue lisää

Mail.ru:n palvelut Roskomnadzorin tiedonvälitysrekisteriin

Tiedonvälityksen valvontavirasto Roskomnadzor on liittänyt kolme Mail.ru-palvelua ylläpitämäänsä tiedotustoiminnan järjestäjien rekisteriin. Kyseessä ovat Mail.ru:n sähköpostipalvelu e.mail.ru, sosiaalinen media Moi mir@Mail.ru (my.mail.ru) sekä pikaviestipalvelu Agent@Mail.ru (agent.mail.ru). Asia käy ilmi valvontaviraston verkkosivulta.

Lue lisää

Senaattori haluaa Venäjälle oman Muksis-tietoverkon

Valvontavirasto Roskomnadzor ilmoittaa voivansa omin voimin hankkia tiedot suosittujen blogien ja tilaaja- ja lukijamääristä. Viraston johtaja Aleksandr Zharov sanoi maanantaina pitävänsä Yandex-hakupalvelun ja LiveJournal-blogipalvelimen (Zhivoi Zhurnal) päätöstä käyttäjämäärien salaamisesta ”tunnepitoisena”, tiedottaa Lenta.

Lue lisää

Yandex myi osuutensa Facebookista

Venäläinen Internet-yhtiö Yandex on myynyt osuutensa Facebook-yhtiöstä 8,1 miljoonalla dollarilla. Yandexille ei kaupan jälkeen jäänyt yhtään Facebookin osakkeita, talouslehti Forbes uutisoi.

Lue lisää

Yandexista neljänneksi suosituin hakukone maailmassa

Venäläinen Yandex on noussut maailman neljänneksi suosituimmaksi hakukoneeksi ohittaen Microsoftin tarjoamat hakukonepalvelut. Asiasta uutisoi tutkimusyhtiö Comscore. Comscoren vertailussa Yandexin edelle menivät Google, Baidu ja Yahoo. Yandex ohitti Microsoftin hakupalvelujen (mm. Bing, microsoft.com) yhteenlasketun hakuliikenteen jo viime vuoden marraskuussa. Joulukuussa Yandexilla…

Lue lisää
Salasana hukassa?