Twitter

Viisumivapaus

Maahanmuuttoviraston johtaja: ei viisumipakkoa IVY-kansalaisille

Venäjän maahanmuuttovirasto FMS:n johtaja Konstantin Romodanovski katsoo, että viisumipakon käyttöönotto IVY-maiden kansalaisille olisi haitaksi Venäjälle, koska maat voisivat turvautua samaan vastatoimeen. Romodanovski kertoi näkemyksistään Itogi-aikakauslehden haastattelussa.

Lue lisää

Transitlennot 11 lentokentälle ilman viisumia?

Yksitoista Venäjän eri alueilla sijaitsevaa lentokenttää, jotka ovat avainasemassa matkailun kehityksen kannalta, voivat saada oikeuden vastaanottaa ulkomaisia transitmatkailijoita 72 tunnin ajaksi ilman viisumia.

Lue lisää

PAM: Tutkimus matkailun edistämisestä Suomessa

  • aside

Palvelualojen Ammattiliitto PAM:n tilaama tutkimus, jossa selvitellään matkailun edistämistä Suomessa. Kyselyyn, johon haastateltiin yhteensä lähes 1800 henkilöä, osallistui matkailualan yritysten edustajia, kunnanvaltuutettuja, kansanedustajia sekä kunta-, maakunta, ja ministeriötasojen virkamiehiä.

Lue lisää

Urheilijat viisumivapaasti Venäjälle

Kansainvälisiin urheilukilpailuihin Venäjälle saapuvat urheilijat voivat tulevaisuudessa matkustaa maahan viisumivapaasti. Presidentti Vladimir Putin allekirjoitti asiaan liittyvän asetuksen maanantaina. Viisumivapaa matkustaminen koskee urheilijoiden lisäksi myös heidän valmentajiaan, joukkueenjohtajia, tuomareita sekä virallisia urheiludelegaatioita. Tulevaisuudessa edellä mainittujen ryhmien matkustajille riittää matka-asiakirjoiksi passi, sekä…

Lue lisää

Osittainen viisumivapaus Venäjälle jo ensi vuonna?

  • chat

Venäjä saattaa helpottaa viisumisäädöksiään jo ensi vuonna. Käsittelyssä olevan lakimuutoksen mukaan ulkomaalaiset voisivat matkustaa viisumivapaasti Venäjälle virallisiin tapahtumiin ja tilaisuuksiin. Esityksen mukaan tällaiset matkustajat voisivat oleskella Venäjällä viisumivapaasti kymmenen vuorokauden ajan.

Lue lisää

Suurlähettiläs Himanen näkee viisumivapauden lähentyvän

Suomen Venäjän suurlähettiläs Hannu Himanen sanoi perjantaisessa lehdistötilaisuudessa toivovansa, että Moskovan ja Helsingin neuvottelut etenevät nopeasti ja menestyksekkäästi viisumikäytäntöjä yksinkertaistavaan lopputulokseen, mikä jatkossa voi johtaa viisumivapauteen maiden välillä, uutisoi RIA Novosti -uutistoimisto.

Lue lisää

Puheenaiheena viisumivapaus

  • chat

On myönteistä, että julkinen keskustelu Venäjän ja EU:n välisestä mahdollisesta viisumivapaudesta on käynnistynyt. Asiasta on uutisoinut jo aikaisemmin Uusi Suomi ja tänään viimeksi asiaan otti kantaa Hufvudstadsbladet. Asia on herättänyt mielenkiintoa sekä mielipiteitä niin puolesta kuin vastaan. Uuden Suomen Puheenvuoroissa asiasta ovat kirjoittaneet muun muassa Jukka Kuhanen, Anne…

Lue lisää

Venäläismatkailun tulevaisuus ja viisumivapauden haasteet

  • chat

Venäläismatkailun osuus on erityisesti 2000-luvulla noussut merkittävään asemaan Suomen matkailu- ja palvelusektorin kannalta. Vuonna 2010 venäläismatkailijat jättivät Suomeen yhteensä 650 miljoona euroa ja viime vuonna suomalaisten vähittäiskauppojen kokonaisliikevaihdosta jo runsas prosentti tuli venäläisten matkailijoiden ostoista.

Lue lisää
Salasana hukassa?