Twitter

Valuuttakurssit

Medvedev piti vientiyhtiöiden johdolle hätäkokouksen

Keskiviikkona 17.12. pidettiin Venäjän hallituksen toimitiloissa Valkoisessa talossa pääministeri Dmitri Medvedevin johdolla hätäkokous, johon osallistui hallituksen talousblokin ministereiden ja keskuspankin johdon ohella vientiyhtiöiden (Rosneft, LUKOIL, Tatneft, Bashneft, Surgutneftegaz, Severstal, NOVATEK ja ALROSA) johtoa.

Lue lisää

Verkkolehti opastaa venäläismatkailijoita edulliseen valuutanvaihtoon

Gazeta-verkkolehti opastaa lukijoitaan vaihtamaan ruplia länsivaluuttaan mahdollisimman edullisesti uudenvuoden matkailukauden alla. Ruplan kurssin heikkeneminen (perjantaina euro 72,137 ruplaa, dollari 57,986 ruplaa) pakottaa venäläiset vaihtamaan säästöjään dollareiksi ja euroiksi, kirjoittaa lehti.

Lue lisää

Keskuspankki nimesi syylliset ruplan romahdukseen

Eilen Venäjän keskuspankin edustaja ilmoitti julkisesti, että ruplan romahdukseen ovat syypäitä suuryritykset ja pankit, jotka ovat ”nokkeluudessaan” solmineet forward-sopimuksia ja toimineet tosiasiassa ruplaa vastaan.

Lue lisää

Keskuspankki rajasi valuuttainterventioitaan

Venäjän keskuspankki ilmoitti 5.11. uusista askelista ruplan kurssinmuodostuksen joustavuuden lisäämiseksi. Keskuspankki supistaa päivittäiset interventionsa 350 miljoonaan dollariin. Päätös vaikutti valuuttamarkkinoihin siten, että dollarin kurssi ylitti ensimmäistä kertaa historiassa 44 ruplan rajan ja euron kurssi vastaavasti 56 ruplan rajan.

Lue lisää

Ulkomaiset lääketuottajat: elintärkeiden lääkkeiden tuonti Venäjälle ei kannata

– Olemme peruuttaneet tai supistaneet joidenkin elintärkeiden lääkkeiden luettelossa olevien valmisteiden tuotantotilauksia ulkomaisilta tehtailtamme, sanoo ulkomaisen lääkevalmistajan huippujohtaja Vedomosti-lehdelle. Johtajan mukaan ko. valmisteet muodostavat 15-20% yhtiön myynnistä. – Ruplan kurssin olennaisesti heikettyä näiden lääkkeiden valmistus on kannattamatonta, johtaja selittää.

Lue lisää

Valtiovarainministeriö koettaa tukea ruplaa valuuttahuutokaupoilla

Keskiviikkona 15.10. dollarin kurssi ylitti pörssipäivän alussa psykologisen rajan, 41 ruplaa, ja euronkin kurssi oli historian korkein. Syyt ovat entiset: öljyn alhainen hinta ja pula valuutasta, kun pääsyä läntisiin varantoihin on rajattu. Jo puolen tunnin kuluttua tästä rupla vahvistui jälleen…

Lue lisää

Valtiovarainministeriö tukee ruplan laskemista kellumaan

Venäjän valtiovarainministeri Anton Siluanov pitää oikeana maan keskuspankin strategiaa, jonka mukaan rupla laskettaisiin tammikuusta 2015 kellumaan vapaasti. Ministeri katsoo, että ruplan tämänhetkinen kurssi suhteessa dollariin ja euroon on lähellä reaalista, uutisoi RBC.

Lue lisää

Rupla vahvistui tammikuun tasolle

Euron ruplakurssi laski tiistaina alle 48 ruplaan, eli alimmilleen sitten viime tammikuun puolivälin. Analyytikkojen mukaan ruplan kurssin vahvistumiseen ovat vaikuttaneet myönteisesti kehittyneet pääomamarkkinat ja Ukrainan viimeaikaisten tapahtumien pelättyä pienemmät vaikutukset, uutistoimisto RIA Novosti uutisoi.

Lue lisää

Pakotepelot hälvenivät – rupla vahvistui

Pahimmat pelot Venäjä-vastaisista pakotteista eivät alkuviikolla toteutuneet, mikä näkyi ruplan vahvistumisena keskiviikkona. HSBC-pankin mukaan Venäjän keskuspankki joutui käyttämään keskiviikkona noin 400 miljoonaa dollaria ruplan tukiostoihin, talouslehti Vedomosti uutisoi.

Lue lisää

Maidan iskee Moskovan pörssiin

Ulkomaiset sijoittajat valmistautuvat myymään maanantaina omistuksiaan venäläisyhtiöissä sekä sisäisillä että ulkoisilla markkinoilla, kirjoittaa Vedomosti.

Lue lisää

Siluanov: ruplan heikkeneminen ei liity pääoman maastapakoon

Venäjän valtiovarainministeri Anton Siluanov sanoi sunnuntaisessa tiedotustilaisuudessa Venäjän odottavan Ukrainan uuden hallituksen muodostamista ja talouspoliittisia linjauksia, ennen kuin ostaa 2 miljardilla dollarilla seuraavan erän Ukrainan euro-obligaatioita.

Lue lisää

Euron kurssi aamupäivällä yli 49 ruplaa

Euron kurssi ylitti Moskovan pörssissä keskiviikkona aamupäivällä ensimmäistä kertaa historiassa 49 ruplaa. Kello11.30 kurssi oli palannut 48,97 ruplaan, joka oli 66 kopeekkaa päivän virallista kurssia korkeampi, raportoi Gazeta.

Lue lisää

Ruplan kurssilasku jatkui

Torstaiaamuna Moskovan kansainvälisessä valuuttapörssissä ruplan kurssi laski suhteessa dollariin (35,22 ruplaa, 8,95 kopeekkaa eilistä korkeampi), euroon (48,06 ruplaa, 10 kopeekkaa eilistä korkeampi) ja dollari-euro-valuuttakoriin (41,0019 ruplaa, 9,81 kopeekkaa eilistä korkeampi).

Lue lisää

Euron kurssinousu sai moskovalaiset valuuttaostoksille

Euron tämänpäiväinen huippukurssi suhteessa ruplaan sai moskovalaiset jonottamaan rahanvaihtopisteisiin ja pankkeihin, kirjoittaa RBC. Monet muistelevat peläten vuoden 1998 tilannetta, mutta finanssimarkkinoiden asiantuntijoiden mukaan paniikkiin ei ole syytä ja eurojen ostoon kiirehtiminen on ennenaikaista.

Lue lisää
Salasana hukassa?