Twitter

Ukraina

Tuontisuolaa halutaan korvata kotimaisella

Venäjän Kuluttajavalvontavirasto Rospotrebnadzor kiistää tiedotusvälineissä esiintyneet tiedot, joiden mukaan se olisi suositellut vähittäismyyntiketjuille maahantuodun valkovenäläisen ja ukrainalaisen suolan poistamista valikoimista heikkolaatuisena.

Lue lisää

Gazpromin Miller: South Stream -investoinnit eivät mene hukkaan

Gazpromin Aleksei Miller kertoi Venäjän uudesta strategiasta Euroopan kaasumarkkinoilla Rossija 1-televisiokanavalle antamassaan haastattelussa. Hän sanoi South Stream -putkiprojektista luopumisen olevan ”lopun alkua työskentelymallille, jossa me suuntauduimme toimituksiin loppukäyttäjälle”.

Lue lisää

Gazprom haluaa Länsi-Euroopan yhtiöiden hakevan kaasunsa Turkista

Gazprom ei luovu suunnitelmistaan kiertää Ukraina venäläiskaasua Länsi-Euroopan maihin vietäessä, vaikka South  Stream -projektista päätettiinkin luopua, kirjoittaa Kommersant-lehti. Monopoli suunnittelee Länsi-Turkkiin kaasuhubia. Sen on kuitenkin suostuteltava  eurooppalaisyhtiöt, jotka nyt saavat kaasua Ukrainan kautta, rakentamaan omin voimin kaasuputket Länsi-Eurooppaan ja tuomaan…

Lue lisää

Venäjän pankeille esitetään lupaa toimia Kaakkois-Ukrainassa

Yhtenäinen Venäjä -puolueen kansanedustaja ja valtakunnanduuman budjetti- ja verokomitean jäsen Jevgeni Fjodorov on laatinut lakimuutosaloitteen, joka sallisi venäläispankkien toiminnan alueilla, joilla vallitsee humanitaarinen katastrofi, mm. Kaakkois-Ukrainan itsenäisiksi julistautuneiden tasavaltojen alueella. Fjodorov kertoo Izvestija-lehdelle aloitteensa olevan tällä hetkellä hallituksen tarkasteltavana.

Lue lisää

Mistral-tukialuksen perumaton luovutus peruuntui

Venäjän puolustusalan vientiyhtymä Rosoboronexportin lähetystö ei lähde tänään Ranskaan, missä aiemman suunnitelman mukaan oli 14.11. määrä järjestää Mistral-helikopteritukialus Vladivostokin luovutusseremonia Venäjälle. Kahden yhteensä 1,2 miljardin euron arvoisen aluksen toimituksesta sovittiin ranskalaisyhtiö DCNS:n ja Rosoboronexportin välillä vuonna 2011.

Lue lisää

Kaasutoimituksista Ukrainaan päästiin sopuun

Venäjän energiaministeri Aleksandr Novak, Ukrainan energiaministeri Juri Prodan ja EU:n energiakomissaari Günter Ettinger ovat allekirjoittaneet Brysselissä juridisesti sitovan pöytäkirjan kaasutoimituksista Ukrainaan, uutisoi Interfax. Lisäksi Gazpromin hallituksen puheenjohtaja Aleksei Miller ja Ukrainan Naftogazin Andrei Kobarev ovat allekirjoittaneet asiakirjan kaasutoimitussopimuksen täydentämisestä.

Lue lisää

Kenen kello käy Moskovan talviaikaa?

Venäjällä siirrettiin kelloja 26.10.2014 vastaisena yönä 02.00 tunti taaksepäin. Maa siirtyi pysyvästi talviaikaan kolmivuotisen jakson jälkeen, jolloin elettiin ympäri vuoden ns. kesäajan mukaan. Kesäaikaan siirtyminen jää nyt kokonaan pois. Venäjällä on nyt jälleen 11 aikavyöhykettä, kun vuodesta 2011 alkaen niitä…

Lue lisää

Rauhanmarssin osallistujia syytettiin USA:n tukijoiksi

Arviot Moskovan keskustassa sunnuntaina järjestetyn oppositiovoimien rauhanmarssin osallistujamääristä vaihtelevat suuresti. Kommersant-lehti kertoo osallistujia saapuneen poliisin tietojen mukaan kokoontumispaikalle noin viisi tuhatta, saman lehden kirjeenvaihtaja Grigori Tumanov arvioi Twitterissä osallistujamääräksi 8 000-10 000, ja Novaja Gazeta -lehden Jevgeni Feldmanin arvio on…

Lue lisää

UPI: Ukrainan tulitauko tuskin johtaa kestävään rauhaan

  • status
  • Kommentoi

Ukrainan tulitauko ei avaa tietä Ukrainan konfliktin kestävälle ratkaisulle: Moskova ei ole saavuttanut geopoliittisia päämääriään, ja Ukrainan kansantasavalloiksi julistautuneiden Donetskin ja Luhanskin alueiden odotukset eroavat valtavasti siitä, mitä alueille on luvattu.

Lue lisää

Kysely: venäläisten asenteissa Krimin anneksioon vähän muutosta

Riippumattoman Levada-keskuksen mielipidekyselyn vastaajista enää 16% vastaa iloitsevansa Krimin liittämisestä Venäjään. Neljä kuukautta sitten asiasta iloitsi 23% vastaajista. Myös Venäjän anneksioratkaisuun hyväksyvästi suhtautuvien määrä on laskenut toukokuun 47%:sta 40%:iin, tiedottaa RBC-uutistoimisto.

Lue lisää

Venäjä muuttaa sotilaallista doktriiniaan

Venäjä muuttaa sotilaallista doktriiniaan mm. Ukrainan tapahtumien johdosta syntyneiden uusien uhkatekijöiden sekä NATOn laajentumisuhan johdosta, kertoi Venäjän federaation turvallisuusneuvoston varasihteeri Mihail Popov RIA Novosti -uutistoimistolle tiistaina. Nykyinen doktriini on laadittu neljä vuotta sitten.

Lue lisää

Toimittaja kokeili venäläisvapaaehtoisten reittiä Itä-Ukrainaan

Halukkaat taistelijat pääsevät Venäjältä Itä-Ukrainan Donetskin rintamalle helposti, kertoo RBC-uutistoimiston reportaasi. Miehet kokoontuvat Rostoviin, ylittävät rajan ongelmitta venäläisten rajanylityspisteiden kautta, saavat aseet ja haavoittumistapauksessa poistuvat hoitoon Venäjälle.

Lue lisää
Salasana hukassa?