Twitter

Rupla

Venäjän tuotannossa elpymistä, kulutus vähentynyt edelleen

  • status
  • Kommentoi

Kesäkuussa kausitasoitettu teollisuustuotanto lisääntyi selvästi (0,3 %) toukokuusta. Tänä vuonna tuotanto on vuoroin kasvanut ja laskenut. Nyt se on kasvanut 0,4 % joulukuusta suurilta osin kesäkuun nousun johdosta. Elpymisen pysyvyys selviää lähikuukausina. Kesäkuusta 2015 teollisuustuotanto on kasvanut 1,7 %. Syynä…

Lue lisää

Venäjän keskuspankki määritteli rajat valuuttainterventioilleen

Venäjän keskuspankki ilmoitti keskiviikkona että se on määritellyt rajat valuuttainterventioilleen. Keskuspankki rajaa toimensa 350 miljoonan dollarin (280 miljoonan euron) maksimimäärään päivässä tukeakseen ruplan kurssia. Pankin ilmoituksen mukaan määritellyillä rajoilla ruplan kurssi mukautuu nyt suuremmalla vaihteluvälillä, mikä puolestaan tarkoittaa kurssin muuttumista…

Lue lisää

Uudet ruplan kolikot liikkeelle

Venäjän keskuspankki on laskenut liikkeelle ensimmäisen erän uudella ruplan symbolilla (P-kirjain eli kyrillinen ”R”, jonka varressa vaakasuora poikkiviiva) varustettuja ruplan kolikoita. Uusia nikkelöityjä yhden ruplan teräskolikoita on lyöty 100 000 000 kappaletta, uutisoi RBC.

Lue lisää

Kiina maksaa Venäjän kaasun dollareilla

Kiinalainen CNPC maksaa Gazpromin kanssa solmimansa sopimuksen mukaiset kaasutoimitukset dollareilla, sanoo Venäjän energiaministeri Aleksandr Novak. Ruplan käytöstä maksuvälineenä ei ole toistaiseksi keskusteltu.

Lue lisää

Rupla vahvistui tammikuun tasolle

Euron ruplakurssi laski tiistaina alle 48 ruplaan, eli alimmilleen sitten viime tammikuun puolivälin. Analyytikkojen mukaan ruplan kurssin vahvistumiseen ovat vaikuttaneet myönteisesti kehittyneet pääomamarkkinat ja Ukrainan viimeaikaisten tapahtumien pelättyä pienemmät vaikutukset, uutistoimisto RIA Novosti uutisoi.

Lue lisää

Brand Outlet Center lopetti Virolahdella

Venäläisiä matkailijoita Virolahdella palvellut Brand Outlet Center on lopettanut toimintansa asiakaskadon vuoksi. Yrityksen Facebook-sivuilla julkaistun tiedotteen mukaan sulkemiseen vaikuttivat ruplan kurssilasku ja päätös tienvarsikylttien poistamisesta.

Lue lisää

Pakotepelot hälvenivät – rupla vahvistui

Pahimmat pelot Venäjä-vastaisista pakotteista eivät alkuviikolla toteutuneet, mikä näkyi ruplan vahvistumisena keskiviikkona. HSBC-pankin mukaan Venäjän keskuspankki joutui käyttämään keskiviikkona noin 400 miljoonaa dollaria ruplan tukiostoihin, talouslehti Vedomosti uutisoi.

Lue lisää

Krimille siirrettävät ruplakassat odottavat valmiina

Venäjän keskuspankki valmistautuu tarvittaessa lähettämään Krimille siirrettäviä kassa- ja maksupisteitä, joiden avulla niemimaa voi viikossa siirtyä käyttämään ruplaa Ukrainan grivnan asemesta. Ruplapisteet odottavat jo valmiina, kertoo Izvestija-lehden keskuspankkiin sidoksissa oleva lähde.

Lue lisää

Keskuspankki nosti avainkorkoa vastauksena ruplan romahdukselle

Venäjän keskuspankki nosti ohjauskorkoa vastaavaa avainkorkoa 1,5 prosenttiyksiköllä 7 %:iin maanantaina tavoitteenaan estää ruplan arvon ja yhtiöiden osakkeiden itsepintainen lasku, jotka liittyvät Venäjän asevoimien mahdolliseen käyttöön Krimillä ja Venäjää uhkaaviin talouspakotteisiin, uutisoi 1prime.

Lue lisää

Maidan iskee Moskovan pörssiin

Ulkomaiset sijoittajat valmistautuvat myymään maanantaina omistuksiaan venäläisyhtiöissä sekä sisäisillä että ulkoisilla markkinoilla, kirjoittaa Vedomosti.

Lue lisää

Euron kurssi aamupäivällä yli 49 ruplaa

Euron kurssi ylitti Moskovan pörssissä keskiviikkona aamupäivällä ensimmäistä kertaa historiassa 49 ruplaa. Kello11.30 kurssi oli palannut 48,97 ruplaan, joka oli 66 kopeekkaa päivän virallista kurssia korkeampi, raportoi Gazeta.

Lue lisää

Ruplan kurssilasku jatkui

Torstaiaamuna Moskovan kansainvälisessä valuuttapörssissä ruplan kurssi laski suhteessa dollariin (35,22 ruplaa, 8,95 kopeekkaa eilistä korkeampi), euroon (48,06 ruplaa, 10 kopeekkaa eilistä korkeampi) ja dollari-euro-valuuttakoriin (41,0019 ruplaa, 9,81 kopeekkaa eilistä korkeampi).

Lue lisää

Euron kurssinousu sai moskovalaiset valuuttaostoksille

Euron tämänpäiväinen huippukurssi suhteessa ruplaan sai moskovalaiset jonottamaan rahanvaihtopisteisiin ja pankkeihin, kirjoittaa RBC. Monet muistelevat peläten vuoden 1998 tilannetta, mutta finanssimarkkinoiden asiantuntijoiden mukaan paniikkiin ei ole syytä ja eurojen ostoon kiirehtiminen on ennenaikaista.

Lue lisää

Tuoreimmat 20

Salasana hukassa?