Twitter

Roskomnadzor

Venäjän Internet-valvoja sulkenut yli 600 nettisivustoa helmikuun jälkeen

Venäjän Internetiä valvova viranomainen Roskomnadzor on sulkenut viime helmikuun  jälkeen yli 600 nettisivustoa. Venäjän viranomaisilla on ollut mahdollisuus sulkea ilman tuomioistuimen päätöstä Internet-sivustot joita on syyttäjän toimesta epäilty ”ääriryhmien” ylläpitämiksi. Viraston johtaja Alexander Zharov kertoo että sulkemiset on tehty välittömästi…

Lue lisää

Mail.ru:n palvelut Roskomnadzorin tiedonvälitysrekisteriin

Tiedonvälityksen valvontavirasto Roskomnadzor on liittänyt kolme Mail.ru-palvelua ylläpitämäänsä tiedotustoiminnan järjestäjien rekisteriin. Kyseessä ovat Mail.ru:n sähköpostipalvelu e.mail.ru, sosiaalinen media Moi mir@Mail.ru (my.mail.ru) sekä pikaviestipalvelu Agent@Mail.ru (agent.mail.ru). Asia käy ilmi valvontaviraston verkkosivulta.

Lue lisää

Senaattori haluaa Venäjälle oman Muksis-tietoverkon

Valvontavirasto Roskomnadzor ilmoittaa voivansa omin voimin hankkia tiedot suosittujen blogien ja tilaaja- ja lukijamääristä. Viraston johtaja Aleksandr Zharov sanoi maanantaina pitävänsä Yandex-hakupalvelun ja LiveJournal-blogipalvelimen (Zhivoi Zhurnal) päätöstä käyttäjämäärien salaamisesta ”tunnepitoisena”, tiedottaa Lenta.

Lue lisää

Lenta.run päätoimittaja sai potkut – toimitus erosi

Riippumattoman uutispalvelu Lenta.run päätoimittaja Natalija Timtshenko ja Ukraina-uutisoinnista vastannut Ilja Azar erotettiin keskiviikkona tehtävistään. Päätöksen Timtshenkon erottamisesta teki Afisha-Rambler-SUP:n omistaja Aleksandr Mamut. Uudeksi päätoimittajaksi nimitettiin ulkoisesta viestinnästä vastannut varajohtaja Aleksei Goreslavski.

Lue lisää

Internet-valvonnan tiukentamista suunnitellaan

Valtakunnanduuman turvallisuuskomitean puheenjohtaja Irina Jarovaja kertoi eilen tiedotusvälineille tänään duuman käsittelyyn tulevan kolme lakimuutosesitystä, jotka kaikki tähtäävät terrorismin ehkäisyyn internetin valvontaa lisäämällä.

Lue lisää

Piratisminvastainen laki voimaan elokuun alusta

Presidentti Vladimir Putin on vahvistanut allekirjoituksellaan kesäkuun lopulla valtakunnanduumassa ja federaation neuvostossa hyväksytyn piratisminvastaisen lain. Laki suojaa tv-, elokuva- ja videoalan tekijänoikeuksia internet-piratismia vastaan. Vaateet ja päätökset toimenpiteistä piratismitapauksissa käsitellään Moskovan kaupunginoikeudessa erityisvaltuuksin. Tekijänoikeuden haltijanvoi vedota Moskovan kaupunginoikeuteen myös sähköisen…

Lue lisää

Nettisivut sulkuun vain arkipäivisin?

Valvontaviranomainen Roskomnadzor on esittänyt muutosta verkkosivujen mustaa listaa koskevaan lakiin. Kommersant-lehden tietojen mukaan pääsy kiellettyä sisältöä tarjoaville sivustoille estettäisiin jatkossa vain arkipäivisin. Ehdotuksen tarkoituksena on suojata niitä vain arkisin toimintaa harjoittavia palveluntarjoajia, joilta sivustoja suljettaisiin viikonloppuna ennen kuin he ehtivät…

Lue lisää

Kielletyn verkkosisällön valvojaksi Roskomnadzor

Viime torstaina Venäjän viestintäministeriössä pidetyssä suljetussa istunnossa päätettiin, että rekisteriä kiellettyä materiaalia sisältävistä verkkosivustoista ryhtyy ylläpitämään valtio itse, todennäköisesti valvontavirasto Roskomnadzor eikä jokin yhteiskunnallinen järjestö, kuten aiemmin oli oletettu, kirjoittaa Gazeta.

Lue lisää

Tuoreimmat 20

Salasana hukassa?