Twitter

Pietari

Pietarissa jonotetaan metropoletteja vuodenvaihteen alla

Pietarilaisten metropolettihamstraus  ennen vuodenvaihteessa tapahtuvaa metromatkan kallistumista on johtanut valtaviin jonoihin jokaisella metroasemalla. Perjantaina metropolettia sai jonottaa 20-30 minuuttia, ja jonottamaan joutuivat luonnollisesti myös kertapoletin ostajien lisäksi kausilippujaan lataamaan halukkaat, joista vain harva turvautui automaatteihin. Lauantain aikana ostettiin 80 000…

Lue lisää

Neljännes Pietarin ravintoloista vaarassa

Tammikuussa 2013 alkanut Pietarin ravintoloiden liikevaihdon lasku on jatkunut tänä vuonna. Vuoden 2014 10 ensimmäisen kuukauden aikana liikevaihto laski 8,2 % ja oli 43,2 miljardia ruplaa, kertoo kaupungin tilastolaitos Petrostat.

Lue lisää

Pietarin Marssi vihaa vastaan sujui välikohtauksitta

Sunnuntaina Pietarissa järjestetty jokavuotinen Marssi vihaa vastaan sujui välikohtauksitta, tiedottaa Interfax. Osanottajat kokoontuivat Pörssiaukiolle kello 14 Moskovan aikaa, ja marssin päätyttyä halukkaat kokoontuivat ilman lippuja ja tunnuslauseita Saharovin aukiolle, missä laskivat kukkia akateemikko Andrei Saharovin muistomerkille.

Lue lisää

Kesko avasi uusia kauppoja Pietarissa

Kesko avasi torstaina kolme uutta kauppaa Pietarissa. Uudet K-ruoka, K-rauta ja Intersport -kaupat sijaitsevat Keskon omistamassa kiinteistössä kaupungin pohjoisosassa, kaupungista kehätielle johtavan pääväylän varrella.

Lue lisää

Pietarin aluevaalit: Poltavtšenko kampanjoi talousstrategialla

Pietari valitsee kuvernöörin ennenaikaisissa vaaleissa 14. syyskuuta, ja vaalien pääehdokas vt. kuvernööri Georgi Poltavtšenkon kampanjan tärkein elementti on Pietarin vuoteen 2030 ulottuva talouskehitysstrategia. Poltavtšenko nimesi tärkeimmän vaaliteemansa jo kesäkuussa, ja on jatkanut elokuussa siitä puhumista.

Lue lisää

Pietari: Wlan-tunnistautuminen käyttöön vain puistoissa ja metrossa

Pietarin päättäjät tulkitsevat Venäjän hallituksen heinäkuista päätöstä Wlan-käyttäjien tunnistautumispakosta niin, että passitietoja aletaan vaatia ainoastaan julkisten Wlan-verkkojen käyttäjiltä mm. puistoissa ja metrossa. Sen sijaan kahviloissa ja muissa yksityisissä tiloissa Wlan-käyttö voi jatkua tavalliseen tapaan.

Lue lisää

St. Peter Line palkitsi kahdennen miljoonannen matkustajansa

Pietarilainen laivayhtiö St. Peter Line palkitsi sunnuntaina järjestetyssä juhlatilaisuudessa kahdennen miljoonannen yhtiön laivalla matkustaneen matkustajansa. Palkinto, eli ”Captain’s Club Gold” lahjakortti ja Itämerenristeily luovutettiin Moskovan lähistöllä asuvalle Sirmaisin perheelle.

Lue lisää

Pietarilaisten keskipalkka laski huhtikuussa

Pietarin tilastovirasto Petrostat julkaisi tilastoja pietarilaisten keskipalkoista. Petrostatin mukaan keskipalkat laskivat huhtikuussa edelliseen kuukauteen verrattuna -1,5%, mutta olivat 4,7% korkeammalla tasolla verrattuna huhtikuuhun 2013, verkkolehti Fontanka.ru uutisoi.

Lue lisää

Lehtitieto: Angry Birds Activity Park Pietariin

Venäläisten lehtitietojen mukaan venäläinen Fort Group ja suomalainen Rovio ovat tehneet sopimuksen Angry Birds Activity Parkin avaamisesta Pietariin. Katetun teemapuiston on tarkoitus avata ovensa ensi vuoden tammikuussa uudessa Europolis-ostoskeskuksessa.

Lue lisää
Salasana hukassa?