Twitter

Viranomaisohjeita Venäjälle matkustaville

Venäjän federaation kuluttajansuoja- ja hyvinvointiviraston Rospotrebnadzorin mukaan seuraavat ulkomaalaisten ryhmät voivat matkustaa Venäjälle:

– diplomaatit ja heidän perheenjäsenensä

– hallitustenvälisten komiteoiden, komiteoiden tai erityisedustustojen jäsenet

– kuolleiden sukulaiset, jos heillä on asiakirjoja, jotka vahvistavat sukulaisuussuhteen

– lääketieteellistä hoitoa hakevat ulkomaalaiset

– Venäjällä opiskelevat ulkomaalaiset

– Ulkomaalaiset, joilla on tarjottu työtä ”korkeasti koulutettujen asiantuntijoiden” ammattiluokasta

Mitä asiakirjoja matkustaja tarvitsee?

– 15. heinäkuuta alkaen Venäjälle saapuvien on esitettävä englanti- tai venäjänkieliset todisteet negatiivisesta koronatestauksesta viimeisen 72 tunnin aikana.

– Kotiin palaavat Venäjän kansalaiset sekä ulkomaalaiset, joilla ei ole testituloksia, vaaditaan toimittamaan Covid-19 – testitulos 72 tunnin sisällä saapumisesta. Jos testi on positiivinen, tulijoita vaaditaan eristämään itsensä 14 päivän ajan.

Rospotrebnadzor on laatinut luettelon 13 maasta, joihin se suosittelee lentojen aloittamista uudelleen Venäjän ensimmäisen avaamisvaiheen yhteydessä: Iso-Britannia, Saksa, Kiina, Alankomaat, Tanska, Suomi, Unkari, Italia, Norja, Puola, Mongolia, Sri Lanka ja Vietnam.

Lentoreittien uudelleen avaaminen perustuisi vastavuoroisuuden periaatteeseen. Tämä tarkoittaa, että Venäjän on tehtävä sopimus kunkin kyseisen maan hallituksen kanssa lentomatkojen jatkamisesta.

Lähde: Rospotrebnadzor

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?