Twitter

Pääsy Venäjälle yksinkertaistuu

Yksinkertaistettu maahantulojärjestelmä Venäjän federaatioon matkustaville tulee voimaan lähes puolelle maailman asuvista ihmisistä vuonna 2021, kertoo Venäjän ulkoministeriön konsulivirasto.

”Vuodesta 2021 lähtien Venäjän helpotettuun maahantuloon, (jolla poistetaan passiin tarvittavien viisumien tarve) on pääsy lähes puolelle maailman väestöstä – noin 4 miljardia ihmistä”, osasto ilmoittaa.

Niiden 53 ulkomaan, jotka sisällytetään Venäjän federaation hallituksen hyväksymään luetteloon, kansalaiset saavat mahdollisuuden saada sähköisen viisumin. Viisumeilla voi käydä projektin pilottialueilla (Kaukoidän liittovaltion alue, Kaliningradin alue sekä Pietari ja Leningradin alue). Lisäksi 60 maan kansalaisilla on mahdollisuus matkustaa Venäjälle ilman viisumeita kahdenvälisten kansainvälisten sopimusten perusteella.

Tammikuusta 2021 alkaen Venäjälle suuntautuvan sähköisen viisumin hinta jää korkeintaan 50 dollariin. Hakija saa sen viimeistään neljän kalenteripäivän kuluessa hakemuspäivästä tehdessään hakemuksen Venäjän ulkoministeriön verkkosivustolla. Sitä voi käyttää matkalla Venäjälle seuraavan 60 päivän aikana. Matkan kesto ei saa kuitenkaan saa ylittää 16 päivää.

Lähde: Russian Travel Digest

1 kommentti

  1. Maria-Lisa Rodhin Vastaa kommenttiin

    Jotain aivan ihanaa, toivottavasti terveyttä ja rahaa riittää. Olen käynyt neljä kertaa Pietarissa, yhden kerran Sarskojeselossa ja yhden kerran Tihvinässä, sen munkkiluostarissa. Niin ystävällisiä ihmisiä ei ole missään muualla kuin mitä venäläiset ovat.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?