Twitter

Venäjällä valtion ja yritysten investoinnit supistuneet

  • status
  • Kommentoi

Talouden kiinteät investoinnit vähenivät vuosina 2014–2016 reaalisesti noin 12 %. Kiinteiden investointien suhde BKT:hen on vain 21 %. Etenkin valtion, alueiden ja kuntien investoinnit ovat kutistuneet, ja vuosina 2015–2016 myös yksityisten venäläisten sekä valtion ja yksityisten venäläisten yhteisomistamien yritysten investoinnit. Täysin ulkomaisten yritysten investoinnit ovat supistuneet jyrkästi lukuun ottamatta vuotta 2015. Venäläis-ulkomaisten yritysten investoinnit ovat sen sijaan kasvaneet, varsinkin vuonna 2016, jolloin näiden yritysten investointien lisäys tuli kuitenkin kokonaan kaasusektorilta, lähinnä Jamalin LNG-hankkeen kautta. Kokonaan yksityisten venäläisyritysten osuus kaikista investoinneista on 55 %. Valtion osuus investoinneista on pudonnut alle viidesosaan.

Lähteet: Suomen Pankki ja Rosstat

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?