Twitter
Premium asiakkaat voivat julkaista oman tiedotteensa Profiili-sivultaan.

Sormenjäljet viisumihakemuksiin Venäjällä

Schengen-maiden yhteisen viisumitietojärjestelmän (Visa Information System, VIS) käyttö laajenee tänä vuonna kaikkiin maailman maihin, myös Venäjälle. Uusi järjestelmä otetaan  Venäjällä käyttöön 14.9.

Suurin muutos viisuminhakijalle on se, että viisumia hakiessa kerätään sormenjäljet eli hakijan on jätettävä hakemus henkilökohtaisesti.

Suomen ulkoministeriön mukaan VIS:n käyttö parantaa jäsenmaiden sisäistä turvallisuutta ja laittoman maahantulon torjuntaa, sekä tukee Schengen-politiikan kehittämistä. VIS:n avulla myös helpotetaan rajanylityksiä ja matkustamista Schengen-alueelle.

VIS-järjestelmässä viisuminhakijoiden hakemustiedot tallennetaan EU:n viisumijärjestelmään. Jäsenmaan kansallisesta viisumitietojärjestelmästä VIS:iin siirtyvät osa hakemustiedoista sekä hakijan biometriset tunnisteet, eli kasvokuva ja sormenjäljet. Jäsenmaiden konsulaatit ja muut toimivaltaiset viranomaiset voivat hakea VIS:stä tietoja viisumihakemuksista ja niihin tehdyistä päätöksistä.

VIS-järjestelmä otettiin alun perin käyttöön jo vuonna 2011. Tämän jälkeen käyttöönotto on laajentunut maantieteellisesti vaiheittain.

Suomi on avannut Venäjällä parikymmentä viisumikeskusta, joissa sormenjäljen voi käydä antamassa konsulaattien ja suurlähetystön ohella.

Lähde:Ulkoministeriö

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?