Twitter

Yllätystarkastukset ravintoloihin, kauppoihin ja ruokatuotantoon mahdollistuivat

Venäjän terveysviranomaiset ovat saaneet 23.1. alkaen oikeuden suorittaa ennalta ilmoittamatta tarkastuksia ravintoloihin, supermarketeihin ja elintarvikealan tuotantolaitoksiin, uutisoi Interfax. Lainsäädäntöön tehty muutos ei enää velvoita viranomaisia ilmoittamaan tarkastuksesta kohteelle vuorokautta aiemmin.

Jo aiemmin kuluttajavalvontavirasto Rospotrebnadzorin johtava hygienialääkäri Anna Popova vakuutti uutistoimistolle, ettei muutos merkitse liiketoiminnan edellytysten tiukentamista. – Liiketoimintaan ei kohdistu minkäänlaisia väärinkäytöksiä tai hallinnollisen kuormituksen kasvua. Laki on hyväksytty Venäjän väestön terveyden ja turvallisuuden edistämiseksi, sanoi Popova. Popova korosti, että etukäteisilmoitusta lukuunottamatta tarkastuskäytäntö säilyy ennallaan.

Salasana hukassa?