Twitter

Elintarviketuontikielto ei lisännyt maataloustuotannon investointeja

Elintarviketuonnin supistuminen tuontirajoitusten johdosta ei ole toistaiseksi auttanut venäläisiä maatalousalan yrityksiä kasvattamaan tuotantoaan. RBC-uutistoimiston kyselyyn vastanneet maatalouden holding-yhtiöt kertovat supistavansa tai jäädyttävänsä sijoitusohjelmiaan kuluvana vuonna etupäässä rahoitusongelmien johdosta.

Mm. Rusagro, joka oli suunnitellut vuodelle 2015 20 miljardin ruplan investointeja, harkitsee vetäytymistä Tambovin seudulle ja Kaukoitään suunniteltujen sikaloiden rakentamisesta. – Suurin osa projekteista kuitenkin toteutetaan, lupaa yhtiön pääjohtaja Maksim Basov.

Basovin mukaan nykyisin on melko helppoa vuokrata kanala tai sikala, sillä monia alan yrityksiä on joutunut valtion pankkien omaisuudeksi yrittäjien maksukyvyttömyyden johdosta. Omistajia näille yrityksille on Basovin mukaan vaikea löytää, ja ne annetaan vuokralle. Rusagro ei toistaiseksi ole vuokrannut tiloja, mutta tarkastelee sitä yhtenä mahdollisuutena toimintansa laajentamiseen, kertoo Basov.

Salasana hukassa?