Twitter

Talouskehitysministeri kehotti kohtaamaan kovat ajat rauhallisesti

Venäjän talouskehitysministeri Aleksei Uljukajev katsoo, että luottoluokittaja S&P luokittelee melko todennäköisesti Venäjän roskalainaluokkaan. Uljukajev totesi myös, että talouden suotuisan kehityksen ajat ovat Venäjän osalta peruuttamattomasti ohi ja kehotti venäläisiä pysymään  rauhallisella mielellä.

– Kriisitilanteessa  on kaikkein tärkeintä säilyttää mielenrauha, omata vahva selusta perheessä ja ajatella eniten omaa ja läheistensä terveyttä. Barrelit ja pakotteet ovat kaikki katoavaisia, sanoi Uljukajev puhuessaan Gaidar-foorumissa keskiviikkona. Foorumin osallistujat vastasivat puhujalle aplodein, kertoo RIA Novosti.

Kansainvälinen luottoluokittaja S&P ilmoitti 23.12.2014 Venäjän suvereenin luottoluokituksen uudelleentarkastelusta ja sen laskemisesta 50 % todennäköisyydellä seuraavien kolmen kuukauden aikana. Eräänä syynä mainittiin maan raha- ja luottopolitiikan joustavuuden jyrkkä alenema, muistuttaa RBC.

Gaidar-foorumi on yksi Venäjän suurimmista vuosittain järjestettävistä taloustapahtumista. Se  järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2010 venäläisen taloustieteilijän ja 1990-luvun talousuudistusten merkittävän taustahahmon Jegor Gaidarin muistoksi. Kolmipäiväinen foorumi järjestetään tänä vuonna 14.-16.1. Moskovassa.

Salasana hukassa?