Twitter

Venäjä vaati Ranskalta virallista Mistral-peruutusta

Venäjä on lähettänyt Ranskan puolustusministeriöön pyynnön virallisesta selvityksestä koskien Mistral-helikopteritukialusten toimitussopimuksen toimeenpanon epäämistä. Aiemmin Ranskan puolustusministeri on sanonut Ranskan odottavan yhä poliittista ratkaisua Ukrainan konfliktiin, mikä on keskeinen ehto tukialusten luovuttamiselle Venäjän haltuun.

Selvityspyynnön on lähettänyt Venäjän sotilasteknisen yhteistyön laitos  FSVTS. Laitoksen edustajan mukaan Venäjä odottaa virallista vastausta toimituksen estymiseen eikä voi tukeutua yksittäisten ranskalaispoliitikkojen lausumiin asiasta, edes niin korkea-arvoisten kuin maan presidentti, tiedottaa RBC.

Samaan aikaan Venäjän sotilasteollisen komission asiantuntijaneuvoston puheenjohtaja Mihail Remezov kertoi Eho Moskvy -radioasemalle antamassaan haastattelussa, että yksi kansainvälisistä välimiesoikeuksista käsittelee Mistral-toimituksien epäämisestä Venäjälle aiheutunutta vahinkoa. Hänen mukaansa tietyt sopimusrikkomuksesta seuraavat sakkorangaistukset on kirjattu itse sopimukseen, ja lisäksi tulee Venäjälle aiheutuneesta vahingosta seuraava korvaus, jota välimiesoikeus käsittelee. Mistral-tukialukset oli määrä luovuttaa marraskuun lopussa, muistutti Remezov, mutta sopimuksen mukaan Ranskalla on oikeus venyttää aikataulua muutamilla kuukausilla.

Salasana hukassa?