Twitter

Kommunistit ehdottavat velallisten korkoarmahdusta

Venäjän kommunistisen puolueen kansanedustajat aikovat tuoda vuodenvaihteen juhlakauden päätyttyä valtakunnanduuman käsittelyyn lakialoitteen, joka tähtäisi kulutusluottojen takaisinmaksun keventämiseen vastuullisesti lyhennyksensä hoitaneiden velallisten osalta, kertoo puolueen keskuskomitean sihteeri Sergei Obuhov RIA Novostille. Luottoarmahdukseksi kutsutun aloitteen laatijat katsovat, että koko lainapääoman tunnollisesti maksaneiden kansalaisten ei tulisi olla pankkien orjia. Luottokoroille ja viivästyssakoille tulisi säätää katto, sanoo Obuhov.

– Kun valtio nyt on julistanut offshore-armahduksen, sen tulee armahtaa myös velalliset. Jos annamme anteeksi kavalletut ja offshore-tileille viedyt rahat, meidän tulee antaa kansalaisille anteeksi ne summat, jotka he joutuisivat vielä maksamaan kuoletettuaan lainapääoman, sanoi kansanedustaja ja kertoi aloitteen tulevan duuman käsittelyyn heti juhlakauden päätyttyä.

Venäjän presidentti Vladimir Putin ehdotti 4.12.2014 Liittokokoukselle pitämässään puheessa, että kotimaahan palaavat offshore-pääomat saisivat täydellisen kertaluonteisen armahduksen eli niiden taustoja ei tutkittaisi.

Salasana hukassa?