Twitter

Kaukoidässä tavarajunasuma

Venäjän Kaukoidän rautatielle (DVZhD) on joulukuulta jäänyt yli sadan tavarajunan suma. Suman synty johtuu kuormituksen ylityksistä, teknisistä ongelmista ja sääoloista. Lähes puolet junista odottaa purkua Primorjen alueen satamissa.

RZhD:n tytäryhtiö DVZhD:n johto tiedotti torstaina, että 117 junaa on pysähdyksissä ”järjestelmällisestä purkusäädösten laiminlyönnistä ja sopimuksilla määritellyn käsittelykyvyn ylittävästä rahdin määrästä” johtuen. DVZhD tiedottaa mm. 22 junaa odottavan purkua Kaukoidän suurimmassa Daltransugolin hiilisatamassa, joka hoitaa 17 % kaikesta Kaukoidän satamien rahdinkäsittelystä. Myös muissa hiili- ja öljytuotekuljetuksista huolehtivissa satamissa on teknisistä ongelmista ja sääoloista johtuvaa viivettä.

Rautatieyhtiö on tehnyt aloitteen junarahdin käsittelyongelmia koskevasta käsittelevästä neuvottelukokouksesta. Satamien johto on luvannut käsitellä seisomaan jääneet junat ennen tammikuun puoliväliä, kertoo 1prime -talousuutistoimisto.

Salasana hukassa?