Twitter

Sosnovyin Borin voimalan toimintahäiriöstä ei säteilyuhkaa

Leningradin ydinvoimalan (LAES) yhdessä yksikössä esiintynyt toimintahäiriö ei johtanut säteilyvaaraan, tiedottaa voimalan yhteiskuntasuhteista vastaava Andrei Alberti. – Häiriö koski ainoastaan voimalan sähkölaitteistoa, jotka sijaitsevat useamman sadan metrin päässä reaktorista, sanoi Alberti.

Toimintahäiriöstä tiedotettiin eilen, että 500 megawatin turbogeneraattori No2 voimalan ykkösyksikössä oli sammunut sunnuntaina 4.1., minkä jälkeen käynnistetiin turvatoimet ja voimalan teho laski 300 megawatilla. Turbogeneraattori otetaan käyttöön korjaustöiden jälkeen, kertoo RBC.

LAES sijaitsee Suomenlahden rannalla Sosnovyi Borin kaupungissa 80 km Pietarista länteen. Siinä on neljä yksikköä, kukin teholtaan tuhat megawattia. LAES on Luoteis-Venäjän suurin sähköntuottaja ja tuottaa yli 50 % Pietarin ja Leningradin alueen energiasta.

Salasana hukassa?