Twitter

Henkilöyrittäjien veroloma aluehallinnon päätettävissä

Tammikuun alusta Venäjän federaatiossa astui voimaan laki, jonka mukaan tuotannon, sosiaalipalveluiden ja tieteen aloilla toimivien henkilöyrittäjien verokanta on kahden verotuskauden ajan 0 %. Veroloman käyttöönotosta päättää kuitenkin kunkin alueen hallinto.

Venäjän presidentti Vladimir Putin allekirjoitti lokakuun lopussa duumassa hyväksytyn lain 29.12.. Sen selitysosassa katsotaan lain edesauttavan aiemmin epävirallista elinkeinotoimintaa ilman palkkatyövoimaa harjoittaneiden henkilöiden saamista virallisen talouden piiriin, kertoo RBC.

Liittokokoukselle pitämässään puheessa presidentti Putin ehdotti pienyrittäjille kolmen vuoden verolomaa ja muun verotuksen pitämista ennallaan neljän vuoden ajan. Sittemmin Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev totesi antamassaan haastattelussa, että veromoratorio koskisi vain verojen nostamista, eli veroja voidaan hänen mukaansa kyllä alentaa.

Salasana hukassa?