Twitter

Heikko rupla ja tiukentuvat säädökset ajavat vierastyöläisiä Venäjältä

Venäjän maahanmuuttajien liiton puheenjohtaja Muhammed Amin arvioi jopa neljänneksen vierastyöläisistä lähtevän Venäjältä vuodenvaihteen jälkeen. – Syynä on taloustilanne mutta myös vuodenvaihteessa tiukkeneva lainsäädäntö, sanoo Amin. Ensi vuoden alusta astuu voimaan vaatimus 30 000 ruplan hintaisen venäjän kielitestin suorittamisesta edellytyksenä maassa työskentelylle.

Venäjän työperäiset tadzhikkimaahanmuuttajat -järjestön puheenjohtaja Karomat Sharipov vahvistaa niin ikään monien maahanmuuttajien olevan lähdössä. Sharipovin mukaan testin hinta on monelle vasta tulleelle liikaa matkalippujen ja työluvan lisäksi. Hän sanoi pelkäävänsä monien rakennustyöläisten siirtyvän palkkasotureiksi maailman sotatoimialueille, sillä heillä on kotimaassa dollarilainoja, joita he eivät kykene enää maksamaan Venäjältä saamillaan palkoilla.

Myös Moldovasta tulleet maahanmuuttajat kertovat lähtömielialoista. Sosiaalisessa mediassa moldovalaiset keskustelevat siitä, miten jatkossa tulevat toimeen kokonaiset perhekunnat, jotka ovat saaneet elantonsa Venäjällä työskennelleiden jäsentensä palkasta, kertoo Vesti-verkkolehti. Uutisen välitti Mail.ru.

Salasana hukassa?