Twitter

Bulgarialaisdelegaatio perjantaina Moskovaan South Stream -neuvotteluihin

Bulgariasta 19.12. Moskovaan saapuva delegaatio neuvottelee Venäjän energiaministeri Aleksandr Novakin kanssa South Stream -kaasuputken kohtalosta. Asiasta ilmoitti Bulgarian talousministeri Bozhidar Lukarski. Lukarskin mukaan Bulgaria ei ole koskaan aikonut pysäyttää South Stream -projektia ja on  aina halunnut sen toteutuvan, siteeraa Russkaja Sluzhba Novostei Lukarskia.

Vaikka Venäjä ilmoitti joulukuun alussa vetäytyvänsä South Stream -projektista ja keskittyvänsä kaasuhubin rakentamiseen Turkkiin, venäläiset putkituottajat valmistavat ja toimittavat edelleen South Stream -putken merenpohjaosuuden putkia Bulgariaan, kertoo putkivalmistajan edustaja Vedomosti-lehdelle. Putkiteollisuuden kehitysrahaston johtaja Oleg Kalinski vahvisti asian. – Emme ole saaneet virallista tiedotetta projektin keskeyttämisestä ja jatkamme toimintaa entisten sopimusten puitteissa, sanoo Kalinski.

Saksa ja Bulgaria kannattavat uusia neuvotteluja South Stream -projektista Venäjän kanssa vuonna 2006 allekirjoitettujen EU:n ja Venäjän kahdenvälisten sopimusten pohjalta. Saksan liittokansleri Angela Merkel kertoi maansa kannasta eilen Deutsche Wellelle. – EU ei ole periaatteessa koskaan esiintynyt South Stream -putken rakentamista vastaan, huomautti Merkel. Bulgarian pääministeri Boiko Borisov vuorostaan sanoi aikovansa ottaa projektin esille EU:n huippukokouksessa. Bulgaria on Borisovin mukaan kiinnostunut projektista ja toivoo saavansa rahoitusta voidakseen päästä Lounais-Euroopan kaasukeskukseksi. Uutisen välitti 1prime -talousuutistoimisto.

Salasana hukassa?