Twitter

Verkkolehti opastaa venäläismatkailijoita edulliseen valuutanvaihtoon

Gazeta-verkkolehti opastaa lukijoitaan vaihtamaan ruplia länsivaluuttaan mahdollisimman edullisesti uudenvuoden matkailukauden alla. Ruplan kurssin heikkeneminen (perjantaina euro 72,137 ruplaa, dollari 57,986 ruplaa) pakottaa venäläiset vaihtamaan säästöjään dollareiksi ja euroiksi, kirjoittaa lehti.

Pankkien ja valuutanvaihtopisteiden kurssit ovat kuitenkin juhlakauden alla epäedullisia. Rivikansalaiset voivat kuitenkin vaihtaa rahaa myös ilman välittäjiä, esim. suoraan Moskovan pörssissä avaamalla pörssivälitysyhtiössäasiakastilin. Sinne siirretyillä rahoilla voi käydä kauppaa valuuttamarkkinoilla. Erittäin riskialtista se toki on, toteaa Platon Maguta Fond Maguta -yhtiöstä. Pankkien ja pörssin välillä kurssiero voi olla muutamien ruplien suuruinen.

Toisaalta joku pankkikin voi myydä valuuttaa selvästi muita halvemmalla, jos esim. suurasiakas on myynyt sille valuuttaa suurella summalla tai tehnyt suuren valuuttatalletuksen. Edullisimman pankin löytämiseen on nyt olemassa verkkoportaaleja, valistaa lehti.

Ruplien vaihtaminen länsivaluutaksi vasta uudenvuoden ulkomaanmatkan aikana on tuskin edullista, kurssiero on enintään 1,5-2 %, toteaa Platon Maguta. Yksi tapa säästää on myös jakaa matkaa varten varatut rahat viiteen osaan ja vaihtaa ne hyvissä ajoin viitenä eri ajankohtana. Näin on mahdollista säästää hermoja ja välttää kurssiarvailuja päivästä päivään, kirjoittaa Gazeta.

Salasana hukassa?