Twitter

Rosatom rakentaa Intian Kudankulamin ydinvoimalaan kaksi uutta yksikköä

Rosatomin pääjohtaja Sergei Kirijenko ilmoitti torstaina, että sopimus Intian Kudankulamin ydinvoimalaan rakennettavista kahdesta uudesta yksiköstä on allekirjoitettu. – Tänä aamuna allekirjoitimme yleiskehyssopimuksen ja sopimukset laitteistotilauksista koskien Kudankulamin ydinvoimalaan rakennettavia kolmatta ja neljättä yksikköä, sanoi Kirijenko.

Kudankulamin voimalaa on rakennettu kahdenvälisen yhteistyösopimuksen puitteissa vuodesta 1988 saakka. Vuonna 2010 Venäjä ja Intia allekirjoittivat tiekartan 14-16 venäläisten suunnitteleman ydinvoimalayksikön rakentamisesta Intiaan, muistuttaa 1prime.

The Times of India -lehti kertoi alkuviikolla Venäjän Intian suurlähettiläs Aleksandr Kadakinia siteeraten, että Intian kasvaneen kysynnän johdosta tiekarttaa suunnitellaan laajennettavan koskemaan 20-24 ydinvoimalayksikön rakentamista. Kadakinin mukaan uusi tiekartta saatetaan allekirjoittaa jo Venäjän presidentti Vladimir Putinin torstaisen Delhin vierailun aikana.

Salasana hukassa?