Twitter

Putin: hankinnat ja tuotanto kotimaan hyödyksi

– Korostan vielä kerran, että valtionyhtiöiden on hankinnoistaan päättäessä asetettava etusijalle kotimaiset yhtiöt, ensi sijassa pienet ja keskisuuret yritykset, sanoi Venäjän presidentti Vladimir Putin tiistaina pidetyssä valtionyhtiöiden toiminnan tehokkuuden kohottamista käsitelleessä neuvottelukokouksessa.

Putin lisäsi, että ulkomailta tulee ostaa ainoastaan ainutlaatuista teknologiaa, jota ilman Venäjän kehitys jää vähemmän tehokkaaksi. – Etupäässä kyse on tuotteista, joille ei ole kotimaisia vastineita, sanoi presidentti ja huomautti, että kotimaisten tuottajien tarjousten tulee olla kilpailukykyisiä, kertoo RIA Novosti.

Eilen Putin sanoi presidentin tiede- ja koulutusneuvoston istunnossa, että tiettyjen tuotteiden ja osien tuontia Venäjälle rajoittavilla pakotteilla on myönteinenkin rooli, sillä ne tarjoavat mahdollisuuden kehittää vastaavaa tuotantoa kotimaassa.

Hän kehotti tiede- ja yritysmaailmaa rajaamaan pikaisesti yhteistyössä hallituksen kanssa tuontia korvaavan tuotannon kriittiset kohteet. – On ymmärrettävä selkeästi, mitä teknologiaa on välttämätöntä kehittää ensi sijassa ja miten voidaan taata sen nopea käyttöönotto tuotannossa, sanoi Putin.

Salasana hukassa?