Twitter

Moskovan liitosalueen metrorakennusprojekti keskeytyksissä

2 miljardin dollarin arvoiseksi arvioitu Kommunarkan kylään Moskovan uudisalueelle johtavan metrolinjan rakennusprojekti, joka pantiin alulle toukokuussa 2014 kiinalaissijoittajien tuella, on jouduttu keskeyttämään, uutisoi Vedomosti. Asiasta kertoi kaupunkirakentamisesta vastaava varapormestari Marat Husnullin ”Dialogi sijoittajan kanssa -seminaarissa.

Projekti oli määrä toteuttaa yhdessä kiinalaissijoittajien kanssa, ja sen valmistelu oli edennyt pitkälle. – Dollarin kurssinousun takia jouduimme keskeyttämään valmistelutyöt, sanoi Husnullin. Moskovan hallinto oli uskonut sijoitusten tulevan ruplina, kiinalaisrakennuttajat taas dollareina.

Toukokuussa 2014, kun Moskovan pormestari Sergei Sobjanin ja Kiinan rautatierakennusyhtiö sekä Kiinan kansainvälinen rahasto allekirjoittivat projektisopimuksen, projektin arvoksi kirjattiin 60 miljardia ruplaa eli tuolloisen kurssin mukaan 2 miljardia dollaria. Kiinalaiset suunnittelivat saavansa sijoituksensa takaisin rakennuttamalla 2 miljoonaa neliötä kiinteistöjä metrolinjan varsille.

Rakennustöiden oli  määrä alkaa ensi vuoden alussa ja linjan valmistua vuoden 2017 lopussa. 12,5 km pituisen viisiasemaisen linjan päähän Kommunarkan asutuskeskukseen oli määrä rakentaa Venäjän uusi parlamenttikeskus.

Salasana hukassa?