Twitter

Vnukovon koneturmaan osallisen lumikoneen kuljettajan juovuksissa

Total-öljy-yhtiön presidentin Christophe de Margerien yksityiskoneeseen Vnukovon lentokentällä tiistain vastaisena yönä törmänneen lumikoneen kuljettaja oli juovuksissa, uutisoi RBC Venäjän tutkintakomitean virallisen edustajan Vladimir Markinin lausunnon nojalla. Onnettomuussyytutkinnassa selvitetään myös lennonjohdon tai lentäjien mahdollista virhettä sekä huonon lentosään aiheuttamia tekijöitä. Lentokoneen mustat laatikot on löydetty.

Nelipaikkainen Falcon törmäsi kiitoradalta noustessaan lumikoneeseen. Turmassa menehtyi de Margerien lisäksi lentokoneen kolmijäseninen  miehistö. Lumikoneen kuljettaja selvisi aiempien tietojen vastaisesti hengissä. Asiasta on käynnistetty rikostutkinta liikenneturvallisuussääntöjen ja ilma-aluksen käyttösääntöjen rikkomuksesta.

Moskovassa vallitsi turmahetkellä sumuinen sää, ja jokaisen koneen lähtö- ja laskeutumisluvista päätettiin erikseen. 18 koneen laskeutuminen siirrettiin maanantai-iltana Vnukovosta toisille Moskovan kentille.

Christophe de Margerie osallistui Venäjän ulkomaisten investointien konsultointineuvoston istuntoon, joka pidettiin 20.10. Gorkissa pääministeri Dmitri Medvedevin johdolla. de Margeriella oli merkittävä rooli ulkomaisten investointien saamisessa Venäjälle, totesi entinen valtiovarainministeri Aleksei Kudrin Twitter-viestissään. Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Ranskan presidentti Francois Hollande esittivät surunvalittelut de Margerien kuoleman johdosta.

Salasana hukassa?