Twitter

Valtionyhtiöille valmisteilla ulkomaisen tuotannon ostokielto

Venäjän hallitus valmistelee valtionyhtiöitä koskevaa kattavaa ulkomaisen autotekniikan, metalliteollisuuden ja raskaan konerakennusteollisuuden tuotteiden ostokieltoa. Ajatus aiotaan toteuttaa yhtiöiden hallituksissa oleville valtion edustajille annettavilla direktiiveillä sekä yhtiöiden hankintasäännöstön muutoksilla. Markkinatoimijoiden mukaan kielto tulee haittaamaan eniten rakennusalan erityistekniikkaa sekä lentokonealaa, kun taas auto- ja metalliteollisuuden ei uskota juuri kärsivän. Rajoituksia voi kiertää leasingin avulla sekä todistamalla, ettei vastaavaa tuotetta valmisteta Venäjällä, kirjoittaa Kommersant.

Kattava ulkomaisten tuotteiden ostokieltodirektiivi on valmisteltu teollisuus- ja kauppaministeriössä ja se koskee tuotteita, joille korvaavaa tuotetta valmistetaan myös Venäjällä. Talouskehitysministeriöstä vahvistetaan direktiivin koskevan yhtiöitä, joissa valtion omistusosuus on yli 50%. Direktiivin on määrä astua voimaan vuodenvaihteessa, mitä ennen se tulee varapääministeri Igor Shuvalovin ja valtion omaisuudesta vastaavan Rosimushtsestvo-laitoksen käsittelyyn.

Salasana hukassa?