Twitter

Tuvassa helikopteri ja 12 ihmistä kateissa jo viikon

Siperiassa Tuvan tasavallassa jetketaan yhä viikko sitten kadonneen Mi-8-helikopterin etsintöjä. Helikopterissa oli 12 henkilöä: kuuden hengen miehistö ja kuusi matkustajaa. Kaikki matkustajat olivat Sajanogorskissa toimivan Stroilain-yhtiön työntekijöitä. Helikopterissa oli myös Tuvaavia-lentoyhtiön johtaja.

Helikopterin oli määrä lähteä Sorug-Kyzylin kylästä paluulennolle Kyzyliin 9.10., muta huonon lentosään johdosta se sai lähtöluvan vasta seuraavana päivänä. Kyzylin lennonjohto ei saanut yhteyttä helikopteriin puoli tuntia ennen sen suunniteltua laskeutumisaikaa, ja kolmen tunnin kuluttua tästä Kyzylistä lähti ensimmäinen ilma-alus etsimään kadonnutta.

Kuluneen viikon aikana helikopterin mahdollista katoamisaluetta on 900 neliökilometrin laajuudelta tutkinut neljä ilma-alusta, ja seitsemän maaetsintäryhmää on tutkinut 104 neliökilometriä. Etsintöihin on osallistunut 424 henkilöä, joista noin kolmasosa Venäjän hätätilaministeriön edustajia. Paikallisen väestön, metsästäjien ja kalastajienkaan kuulemiset eivät ole tuottaneet tuloksia, todetaan Interfaxin uutisessa.

Salasana hukassa?