Twitter

Valtiovarainministeriö koettaa tukea ruplaa valuuttahuutokaupoilla

Keskiviikkona 15.10. dollarin kurssi ylitti pörssipäivän alussa psykologisen rajan, 41 ruplaa, ja euronkin kurssi oli historian korkein. Syyt ovat entiset: öljyn alhainen hinta ja pula valuutasta, kun pääsyä läntisiin varantoihin on rajattu. Jo puolen tunnin kuluttua tästä rupla vahvistui jälleen Venäjän valtiovarainministeriön ilmoitettua valuuttahuutokauppojen järjestämisestä, mutta vaikutus jä lyhytaikaiseksi, kirjoittaa Kommersant.

Euron kurssi oli keskiviikkoaamuna 51,98 ruplaa (21 kopeekkaa tiistain sulkemisajankohtaa korkeampi) ja dollarin 41,0475 ruplaa (15 kopeekkaa tiistaita korkeampi). Ennätyslukuja on nähty viime aikoina lähes joka päivä, toteaa lehti.

Klo 10.55 keskiviikkona dollarin kurssi oli kuitenkin jo laskenut 40,84 ruplaan ja euron 51,67 ruplaan. Kurssien liikkeeseen vaikutti Venäjän valtiovarainministeri Anton Siluanovin ilmoitus, jonka mukaan valtiovarainministeriö järjestää ruplan tueksi kuukauden sisällä pankkien kanssa valuuttahuutokauppoja. – Valtion tileille on kertynyt riittävä määrä valuuttaa tähän tarkoitukseen, sanoi Siluanov. Määräksi mainittiin useita miljardeja dollareja.

Ministerin ilmoituksen vaikutus jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi, sillä puolenpäivän jälkeen dollarin kurssi nousi jälleen yli 41 ruplan, euron kurssi vahvistui 51,93 ruplaan.

Salasana hukassa?