Twitter

Suomen ydinvoimala mainittiin Kansallisen hyvinvoinnin rahaston rahoituskohteena

– Kansallisen hyvinvoinnin rahastosta voidaan lähiaikoina rahoittaa jo aiemmin hyväksyttyjä projekteja sekä muita hyvässä valmiudessa olevia projekteja noin 800 miljardilla ruplalla, sanoi Venäjän talouskehitysministeri Aleksei Uljukajev  puhuessaan valtakunnanduuman istunnossa keskiviikkona.

Jo aiemmin rahastosta rahoitettavaksi hyväksyttyjä projekteja ovat TsKAD-kehätie (150 miljardia ruplaa), BAM- ja Transsib-rautateiden kehittäminen (150 miljardia ruplaa), Kyzyl-Kuragino-rautatieprojekti (86 miljardia ruplaa) sekä Rosseti-energiayhtiön ja Rostelekom-tietoliikenneyhtiön projektit, muistuttaa ITAR-TASS.

Lisäksi korkealla valmiustasolla ovat ministerin mukaan ”BAM- ja Transsib-ratojen energiaprojekti, Moskovan lentoliikennesolmuprojekti (165 miljardia ruplaa) sekä Suomeen rakennettavan ydinvoimalan projekti”.

Kansallisen hyvinvoinnin rahaston osuus projekteissa, joissa ovat mukana Venäjän suorasijoitusrahasto RFPI ja Rosatom, voi olla enintään 10%. Infrastruktuuriprojekteihin voidaan suunnata enintään 60% rahaston varoista. Lokakuun alussa rahaston varat olivat 3,276 biljoonaa ruplaa eli 83,2 miljardia dollaria, mikä vastaa 4,6% Venäjän BKT:sta, toteaa RBC.

Salasana hukassa?