Twitter

Matkailualan liitto: biometristen viisumien myötä menetetään puolet venäläismatkailijoista

Venäläisten matkailijoiden määrä Euroopan maihin supistuu 50-60% biometristen viisumien tullessa pakollisiksi, mikä koskee kipeästi näiden maiden talouteen, katsoo Venäjän matkailuoperaattorien liiton (ATOR) ensimmäinen varapuheenjohtaja Vladimir Kantorovitsh.

Kantorovitsh esiintyi tiistaina lehdistökonferenssissa, jossa käsiteltiin biometristen menetelmän käyttöönottoa Schengen-viisumeita myönnettäessä. Hän totesi, että matkailijamäärän laskusta uuden menetelmän myötä voidaan tehdä johtopäätöksiä Ison-Britannian esimerkin perusteella. – Ennen vuotta 2008, jolloin Iso-Britannia otti käyttöön biometrian venäläismatkailijoide viisumeita myönnettäessä, matkailijavirta maastamme sinne kasvoi vuosittain 9%, kun taas tuon vuoden jälkeen se supistui välittömästi puoleen verrattuna muihin maihin. Näin Iso-Britannia menetti puolet matkailijoista, jotka olisivat saattaneet matkustaa sinne ilman biometriaa, muistutti Kantorovitsh.

EU aikoo ottaa käyttöön viisumitietojärjestelmän Venäjällä vuoden 2015 toisella kvartaalilla. Järjestelmään viedään hakijan henkilötietojen lisäksi biometriset tiedot eli digitaalinen valokuva ja kaikki sormenjäljet. Kantorovitsh katsoi, että uusi käytäntö vie alkuvaiheessa puolet vuoden venäläisasiakkaista sellaisilta nykyisin miljoonan venäläismatkailijan mailta kuin Espanja, Kreikka, Italia, Saksa ja Ranska ja tuottaa kullekin näistä maista kerrannaisvaikutuksineen noin 2 miljardin euron tappiot vuodessa. Kantorovitshin esiintymisestä uutisoi RIA Novosti.

Salasana hukassa?