Twitter

Teatteriohjaaja Juri Ljubimov kuollut 97 vuoden iässä

Moskovassa sunnuntaina 97 vuoden iässä menehtynyt maailmankuulu teatteriohjaaja Juri Ljubimov haudataan keskiviikkona Moskovan Donskoin luostarin hautausmaalle. Ljubimov oli sairaalassa vain kolme päivää ennen kuolemaansa.
Moskovan kaupunki järjestää Ljubimovin hautajaiset. Yleisöllä on mahdollisuus hyvästellä vainaja Vahtangovin teatterin tiloissa, kertoo Interfax.

Ljubimov tunnettiin vuodesta 1964 saakka toimineen Moskovan Teatr na Taganke -teatterin perustajana. Hän toimi teatterin johtajana 20 vuotta, kunnes häneltä evättiin Neuvostoliiton kansalaisuus vuonna 1984.  Vuonna 1989 Ljubimov palasi teatterin taiteelliseksi johtajaksi. Vuonna 2011 Ljubimov riitaantui Tshekin kiertueen aikana teatterin henkilökunnan kanssa eikä enää työskennellyt siellä.

Ljubimovin viimeisiksi töiksi jäivät Bolshoi teatteriin vuonna 2013 ohjattu ooppera Ruhtinas Igor ja Novaja opera -teatteriin vuoden 2014 keväällä ohjattu Molieren komediaan perustuva opera buffo Vaimojen koulu.

Salasana hukassa?