Twitter

Venäläisten suhtautuminen EU:hun romahtanut

Venäläisten suhtautuminen Euroopan Unioniin on nopeasti huonontunut tuoreen selvityksen perusteella. Käsitys Yhdysvalloista on säilynyt, se on ollut negatiivinen ja on nyt entistä negatiivisempi. Mielipide Ukrainasta ei ole paljoakaan muuttunut kesästä. Samalla 56 % venäläisistä ei pidä Ukrainaa lainkaan ulkomaana. Vuosi sitten luku oli 61 %.

Syyskuun lopulla tehdyssä kyselyssä 68 % venäläisistä suhtautui Euroopan Unioon negatiivisesti, kun luku vielä viime vuoden loppupuolella oli noin 30 %. Yleisesti ottaen ilmapiirin muutos on tapahtunut vuoden vaihteen tienoilla. Useimmat venäläiset uskovat, että nykyiset vaikeudet aiheutuvat Yhdysvaltojen ja Euroopan unionin sekaantumisesta Ukrainan sisäisiin asioihin.

Suhtautuminen naapurimaihin Georgiaan ja Valko-Venäjään on säilynyt ennallaan. Valko-Venäjä koetaan erityisen positiivisesti.

Kyselyn toteutti venäläinen Levada-tutkimuskeskus ja se on luettavissa venäjänkielisenä täältä.

Tutkimus tehtiin 19.9.- 22.9. 2014 edustavana valtakunnallisena otoksena kaupungeissa ja maaseudulla 1600 yli 18-vuotiaalle henkilölle eri puolilla maata.

1 kommentti

  1. M. Kölli Vastaa kommenttiin

    Ennenhän se oli puolueeton ”Levada-tutkimuskeskus”. ”Kyselyn toteutti venäläinen Levada-tutkimuskeskus ja se on luettavissa…” .

    Kysymys, oliko se joskus oikeesti puolueeton?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?