Twitter

Matkatoimistot optimoivat toimintaansa, talvilomalaisille suositellaan kotimaan kohteita

Valtaosa ulkomaanmatkoihin suuntautuneista Venäjän matkatoimistoista supistaa kaikessa hiljaisuudessa ohjelmiaan ja optimoi liiketoimintaprosessejaan yrittäen sopeutua maan taloustilanteeseen, sanoi Venäjän matkailuteollisuuden liiton tiedottaja Irina Tjurina perjantaina.

Torstaina brittiläis-saksalainen TUI Travel oli ilmoittanut supistavansa 30%  tarjontaansa venäläismatkailijoille, sillä ”ruplan devalvaatio ei ole antanut yrityksille mahdollisuutta nostaa matkojen hintoja”. Matkailuteollisuuden liiton tiedottaja selvensi asiaa RIA Novosti -uutistoimistolle sanoen, että kaikki alan toimijat optimoivat ja supistavat liiketoimintaansa, toiset vain vaikenevat asiasta ja toiset pitävät sitä tiedottamisen arvoisena.

Ulkomaanmatkaohjelmien supistuminen tulevalla talvikaudella on Tjurinan mukaan täysin luonnollinen prosessi. Tjurina huomautti, että matkatoimistojen palveluja käyttämään tottuneet matkailijat ottavat edelleen yhteyttä tuttuun toimistoon, sillä läheskään kaikki eivät ole valmiita järjestämään matkojaan itsenäisesti.

Tjurina muistutti myös nykyisen taloustilanteen kasvattaneen kotimaanmatkailun suosiota. – Tänä talvikautena Sotshi tarjoaa täysipainoisia hiihtokeskustuotteita. Joskin markkinan laajuus on siellä merkittävästi pienempi kuin eurooppalaisissa vastineissa, Sotshin majoitustilat, infrastruktuuri ja muut toiminnot ovat olympiakisojen ansiosta jokseenkin houkuttelevaa tasoa. On huomioitava, että tähän Mustan meren lomakohteeseen voi lentää viikonloppumatkallekin, toteaa Tjurina.

– Käytännössä jokaisella Venäjän alueella on nyt oma hiihtokeskus, jopa Moskovan alueella. Tietty osa lasketteluharrastajista siirtyy ilman muuta Venäjän omiin kohteisiin, erityisesti ne, joille ulkomaanmatkailua ei suositella, jatkoi Tjurina.

Salasana hukassa?