Twitter

V Kontakte -some kokonaan Mail.ru Groupille

Boris Dobrodejev on nimitetty V Kontakte -someyhtiön pääjohtajaksi. Dobrodejev on aiemmin toiminut entisen pääjohtajan Pavel Durovin varamiehenä ja hoitanut tämän tehtäviä Durovin lähdettyä yhtiöstä. Dobrodejev johtaa yhtiön strategiakehitystä, rahoitusasioita sekä kaupallista toimintaa, kerrotaan yhtiön omalla somesivulla.

Mail.ru Groupille läheinen taho oli aiemmin viitannut Vedomosti-lehdelle, että pääjohtajaksi nimitettäisiin yhtiön tuotekehitysryhmää vuosia johtanut Andrei Rogozov. Toisen lähteen mukaan Rogozov pysyy edelleen tuotekehityksen johdossa, mutta hänen tehtävänsä nimetään toisin.

Boris Dobrodejev, Venäjän valtiollisen televisio- ja radioyhtiön johtaja Oleg Dobrodejevin poika, on työskennellyt V Kontakte -yhtiössä kuluvan vuoden tammikuusta. Hän ja kaksi muuta johtajaa tulivat yhtiöön suurliikemies Alisher Usmanovin yrityksistä. Usmanov omistaa V Kontakte -yhtiötä Mail.ru Groupin kautta. Mail.ru Group osti alkuviikosta V Kontakte -yhtiön kokonaan haltuunsa United Capital Partners -sijoitusryhmältä (UCP) 1,47 miljardilla dollarilla. UCP oli vastustanut Dobrodejevin nimittämistä katsoen tämän edustavan ainoastaan Usmanovin etuja yhtiössä, kirjoittaa Vedomosti.

Yhtiön entinen pääjohtaja Pavel Durov joutui kiistaan UCP:n kanssa jo toissa keväänä, jolloin UCP hankki omistukseensa 48% yhtiöstä. UCP katsoi, ettei Durov noudata osakkuussopimuksen ehtoja, Durov taas katsoi UCP:n harjoittavan ”uhkailua ja painostusta”. Durov luopui osakkeistaan yhtiössä kuluvan vuoden tammikuussa ja erosi huhtikuussa pääjohtajan tehtävistä.

Salasana hukassa?