Twitter

UPI: Euraasian talousliitolla on edessään kivinen tie

  • aside
  • Kommentoi

Venäjän, Valko-Venäjän ja Kazakstanin muodostama Euraasian talousliitto kattaa 170 miljoonan ihmisen markkina-alueen, jonka yhteenlaskettu bruttokansantuote on lähes kolme biljoonaa dollaria. Unionin on määrä tulla voimaan vuoden 2015 alussa. Teoriassa se voi muuttaa alueen taloudelliset suhteet täysin ja tarjota entisen Neuvostoliiton alueelle vaihtoehdon EU:lle.

Käytännössä instituutioiden heikkous ja jäsenvaltioiden välinen suuri epäsuhta edelleen vaikeuttavat suhteiden lähentämistä. Ukrainan kriisin aikana syntyneessä, yhä kielteisemmässä kansainvälisessä tilanteessa tämä heikentää Euraasian talousunionin tulevaisuudennäkymiä ja kykyä vastata jäsenmaiden odotuksiin.

Uusin FIIA Analysis tarkastelee Euraasian talousunionia sen eri jäsenmaiden näkökulmista. Analyysin on kirjoittanut Ulkopoliittisen instituutin EU:n itäinen naapurusto ja Venäjä -tutkimusohjelman tutkijatiimi.

Julkaisu on englanninkielinen, ja siitä on saatavilla suomenkielinen tiivistelmä. Tiivistelmän voi lukea ja julkaisun ladata instituutin verkkosivuilla: http://www.fiia.fi/fi/publication/439/the_eurasian_economic_union/

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?