Twitter

Putin hyväksyi myyntiveron, hallitus päättää

Venäjän presidentti Vladimir Putin on hyväksynyt päätöksen myyntiveron käyttöönotosta, uutisoi RBC. Vedomosti-lehti on saanut asiasta tiedon federaation virkamiehiltä ja presidentinhallinnon työntekijältä. Lopullisen päätöksen asiasta tekee maan hallitus, mutta presidentinhallinnon lähteen mukaan myyntivero hyväksytään 90% todennäköisyydellä eikä arvonlisäveroa nosteta.

Presidentti ja hallitus neuvottelivat asiasta myöhään eilen illalla. Presidentin tiedottaja Dmitri Peskovin mukaan päätöksen myyntiveron käyttöönotosta tekee hallitus, ja presidentti voi olla asiasta joko samaa tai eri mieltä.

Aluekohtaisen myyntiveron käyttöönottoa pohdittiin maanantaina hallituksen lakikomiteassa. Moskovan pormestarinviraston edustajien kerrotaan kannattaneen esitystä. 11.9. pidetään budjettiprojektikomitean istunto, jossa hallituksen on määrä käsitellä mahdollisen myyntiveron käyttöönoton vaatimia muutoksia verolainsäädäntöön.

Sberbankin makroekonomisen tutkimuskeskuksen mukaan federaatiosubjektien päätäntävaltaan tuleva myyntivero kiihdyttäisi inflaatiota 2,1%. Valtiovarainministeri Anton Siluanovin mukaan myyntivero voisi tuoda federaatiosubjekteille noin 200 miljardin ruplan tuotot.

Myyntiveron käyttöönoton on määrä tasapainottaa budjettia. Sen vaihtoehtona on esitetty arvonlisäveron nostamista 18%:sta 20%:iin. Valtiovarainministeriö haluaa myös nostaa osinkoveroa 9%:sta 13%:iin sekä nostaa sairausvakuutusmaksuja yli 624 tuhannen ruplan vuosituloista.

Salasana hukassa?