Twitter

Homoille esitetään oikeutta siviilipalvelukseen Venäjällä

Sanomalehti Izvestian mukaan Venäjän parlamentin puolustusvaliokunnassa on käsittelyssä aloite, joka antaisi seksuaalivähemmistöille vapautuksen varusmiespalveluksen suorittamisesta. Aloitteen mukaan homot voisivat halutessaan valita asepalveluksen sijasta siviilipalveluksen.

Venäjän nykyisten lakien mukaan asepalveluksesta voi halutessaan hakea vapautusta vain elämänkatsomuksellisten ja uskonnollisten syiden vuoksi. Vapautukseen ovat oikeutettuja myös Venäjän pienten alkuperäiskansojen edustajat, Izvestia muistuttaa.

Parlamentin puolustusvaliokunnan jäsenen Igor Zotovin mukaan lainmuutoksella on tarkoitus helpottaa homojen elämää.

– Varusmiespalvelussa syntyvien mahdollisten ongelmatilanteiden vuoksi seksuaalivähemmistöjen edustajille tulisi taata mahdollisuus suorittaa siviilipalvelus, Zotov kommentoi lakialoitetta Izvestialle.

Venäläisen seksuaalivähemmistöaktivisti Nikolai Alekseejevin mukaan lakimuutos ei voimaantullessaan juurikaan muuttaisi nykytilannetta.

– Halutessaan myös homoilla on nykylain mukaan mahdollisuus anoa vapautusta armeijasta ja siviilipalveluksen suorittamista, Alekseejev kommentoi Izvestialle.

Puolustusvaliokunta käsittelee lakimuutosta kuukauden sisällä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?