Twitter

UPI: Ukrainan tulitauko tuskin johtaa kestävään rauhaan

  • status
  • Kommentoi

Ukrainan tulitauko ei avaa tietä Ukrainan konfliktin kestävälle ratkaisulle: Moskova ei ole saavuttanut geopoliittisia päämääriään, ja Ukrainan kansantasavalloiksi julistautuneiden Donetskin ja Luhanskin alueiden odotukset eroavat valtavasti siitä, mitä alueille on luvattu.

Kiova ei puolestaan voi hyväksyä jäätynyttä konfliktia, jossa kapinallisten hallussa olevia alueita kohdeltaisiin Ukrainan Transnistriana. Näissä olosuhteissa lännen tulisi lisätä osallistumistaan Ukrainassa.

Ulkopoliittisen instituutin uusin FIIA Comment tarkastelee Ukrainan tulitauon mahdollisia seurauksia. Kirjoittaja Arkady Moshes toimii ohjelmajohtajana instituutin EU:n itäinen naapurusto ja Venäjä -tutkimusohjelmassa.

Kommentti on ladattavissa instituutin verkkosivuilla sekä suomeksi  että englanniksi:

http://www.fiia.fi/en/publication/437/a_pause_in_the_conflict_in_ukraine/ (engl.)
http://www.fiia.fi/fi/publication/438/ukrainan_tulitauko/ (suom.)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?