Twitter

Uusien autojen myynti laskenut lähes 23 prosenttia – Kiina panostaa Venäjän markkinoihin

Myynnin laskuun ovat vaikuttaneet pääasiassa heikko taloustilanne ja ruplan heikko kurssi. Autoteollisuuden käyttämien ulkomaisten komponenttien hintojen nousu on vaikuttanut autojen hintoihin.

Uusien autojen myynti on Venäjällä laskenut edellisen talouskriisin jälkeiselle vuoden 2010 tasolle. Eurooppalaisia yrityksiä edustavan järjestön AEB:n mukaan myynti on laskenut lähes kymmenen prosenttia vuoden seitsemän ensimmäisen kuukauden aikana. Myös eräiden yleensä markkinaheilahteluita tavallisia merkkejä paremmin kestävien Premium-luokan autojen myynti on laskenut.

Vaikka alalle odotetaan lievää piristystä syksyllä, katsotaan yleisen kehityksen olevan huolestuttava.

Synkistä myyntiluvuista huolimatta autoteollisuuteen kasvuun uskotaan

Kiinalainen Lifan on rakentamassa Kalugaan tuotantolaitoksen, jonka arvo on noin 150 miljoonaa dollaria. Tehtaan vuosittainen tuotantokapasiteetti tulee olemaan kymmenien tuhansien ja sadan tuhannen auton välillä. Lifan on tehnyt vuodesta 2007 yhteistyötä Venäjän ensimmäisen yksityisen autonvalmistaja Derwaysin kanssa, joka on koonnut Pohjois-Kaukasuksella sijaitsevalla tehtaallaan useampaa Lifan automallia.

Autovalmistajien optimismin taustalla ovat kokemukset vuoden 2008 finanssikriisin jälkeisestä automarkkinoiden nopeasta palautumisesta. Mitsubishi Motorsin pääjohtaja Tetsuro Aikawan mukaan uskoa myynnin kasvuun tukee se, että Venäjällä on vain 300 auton omistajaa jokaista tuhatta asukasta kohden, Saksassa ja Japanissa vastaava luku on 600 ja Yhdysvalloissa 800. Venäjällä on potentiaalia nousta Euroopan suurimmaksi automarkkinaksi tulevien 3-5 vuoden kuluessa.

Lähde: Moskovan suurlähetystön Venäjä-uutiskatsaus

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?