Twitter

Putin ja Poroshenko puhuivat askelista Donbassin alueen tulitaukoon

Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Ukrainan presidentti Petro Poroshenko ovat keskustelleet puhelimitse Itä-Ukrainan tilanteesta. Poroshenkon tiedottaja muutti keskusteluista aluksi annettua tietoa, jonka mukaan presidentit olisivat sopineet tulitauosta, sen jälkeen kun Venäjän presidentin tiedottaja totesi, ettei Venäjä ole konfliktin osapuoli ja että tulitauon sijaan presidentit ”keskustelivat konkreettisista askelista, jotka myötävaikuttaisivat tulitauon aikaansaamiseen Itä-Ukrainan taistelujoukkojen ja Ukrainan armeijan välillä maan kaakkoisosassa”.

Poroshenkon uudemman tiedotteen mukaan keskustelun tuloksena oli ”sopimus tulitaukoon johtavista toimista Donbassin alueella”. Tiedotteen mukaan rauhan saavuttamiseen johtavista askelista on päästy yksimielisyyteen, kirjoittaa Kommersant. Venäjän presidentin tiedottaja Dmitri Peskovin mukaan tulitaukoon johtavista askelista oltiin yhtä mieltä ”suuressa määrin”.

Donbassin vastarintajoukkojen johtaja Miroslav Rudenko sanoi Interfaxille, että siirtyminen aseellisesta vastarinnasta konfliktin poliittiseen säätelyyn Kiovan kanssa on mahdollista, ”mikäli kyseessä ei ole Kiovan uusi poliittinen ansa kuten kesällä, ja jos he todella ryhtyvät tulitaukoon, se edesauttaa prosessin siirtymistä poliittiseen uomaan”.

Salasana hukassa?