Twitter

Dollari- ja eurotalletusten korkoja nostettiin

Ulkomaisen lainansaannin vaikeuduttua Venäjään kohdistettuihin Ukraina-pakotteiden myötä venäläispankit ovat alkaneet havitella väestön valuuttavarantoja nostamalla euro- ja dollarimääräisten talletusten korkoja, uutisoi RBC.

Elokuussa valuuttatalletuskorkojaan nostivat  0,05-0,4 prosenttiyksikköä mm. valtiolliset Rosselhozbank ja VTB24. Syyskuun alusta yksityinen Alfa-pankki nosti valuuttatalletuskorkojaan keskimäärin 0,2-0,3 prosenttiyksikköä. Pankista selitetään toimen johtuvan valuuttaluottojen kysynnän kasvusta. Mm. Sberbank, Uralsib, Kraiinvestbank ja Svjazbank eivät aio nostaa valuuttatalletuskorkojaan.

Korotuksen jälkeen dollaritalletusten korot ovat RBC:n julkaiseman Banki.ru-sivuston taulukon mukaan eri pankeissa ja talletusmuodoissa 0,5-5,45 prosentin välillä, eurotalletusten korot  0,7-5,25 prosentin välillä.

Salasana hukassa?