Twitter

Venäjä muuttaa sotilaallista doktriiniaan

Venäjä muuttaa sotilaallista doktriiniaan mm. Ukrainan tapahtumien johdosta syntyneiden uusien uhkatekijöiden sekä NATOn laajentumisuhan johdosta, kertoi Venäjän federaation turvallisuusneuvoston varasihteeri Mihail Popov RIA Novosti -uutistoimistolle tiistaina. Nykyinen doktriini on laadittu neljä vuotta sitten.

– Doktriinin täsmentäminen liittyy Venäjän federaatioon kohdistuviin uusiin sodanvaaroihin ja sotilaallisiin uhkiin, joita on syntynyt arabikevään, Syyrian aseellisen konfliktin sekä Ukrainan ja sen ympärillä vallitsevan tilanteen johdosta, sanoi Popov.

Popovin mukaan Yhdysvaltain ja NATOn jäsenmaiden pyrkimys kasvattaa strategista hyökkäyskykyään on käynyt entistä ilmeisemmäksi.

– Kyse on mm. globaalin ohjustorjuntajärjestelmän luomisesta, joukkojen ja asevoimien käytön uusista strategisista konseptioista ja periaatteellisesti uusien aseellisen taistelun välineiden, mm. yliääniaseen, kehittelystä, totesi Popov.

– En epäilekään, etteikö kysymys NATO-maiden sotilaallisen infrastruktuurin tulosta lähemmäs maamme rajoja mm. blokin laajentumisen kautta pysyisi eräänä Venäjän federaation ulkoisista sotilaallisista uhkatekijöistä, Popov arvioi. Ukrainan tilannetta Popov sanoi pitävänsä Washingtonista käsin eri puolille maailmaa ohjailtujen ”värivallankumousten” nykyvaiheena. Uutisen välitti 1prime-talousuutistoimisto.

Salasana hukassa?