Twitter

Kostroman maahanlaskurykmentin komentajat kertoivat omaisille tappioista

Ukrainalaissotilaiden Donetskin alueella pidättämien Venäjän Kostroman maahanlaskurykmentin jäsenten perheet ovat tavanneet yksikön komentajia, uutisoi RBC. Heidän mukaansa upseerit ovat vahvistaneet yksikön kokeneen tappioita ”satunnaisessa” yhteenotossa Ukrainan armeijan kanssa.

Sotilaiden omaisille kerrottiin, että neuvotteluja asiasta käydään korkeimmalla mahdollisella tasolla. Omaisten mukaan sotilaille oli vakuutettu heidän olevan matkalla Rostovin alueelle harjoituksiin ja saaneen viime hetkellä tiedon, että komennus voi kestää talveen saakka.

Lähes kaikkien Ukrainassa vangittujen yhdeksän sotilaan omaiset saapuivat tapaamiseen komentajien kanssa. Eversti Aleksandr Hotuleviksi esittäynyt henkilö kertoi omaisille kahdesta kaatuneesta palkkasotilaasta, joiden henkilöllisyys on vahvistettu. Haavoittuneita on hänen mukaansa Rostovin alueen sairaaloissa kymmenkunta ja yhdeksän on Ukrainan vankeina. Omaiset pyysivät RBC:tä olemaan julkistamatta henkilötietojaan häirinnän pelossa.

Tapaamisia koordinoi Sotilaiden äidit -järjestön Kostroman alueen edustaja Ljudmila Hohlova. Tapaamisen kaikenlainen tallentaminen oli hänen mukaansa kielletty. Kostroman maahanlaskujoukot saapuivat Donin Rostovin alueelle vasta viime viikolla. Kaikki olivat kertoneet vaimoilleen olevansa lähdössä harjoituksiin. Viime hetkellä heitä oli kehotettu ottamaan mukaan lämpimiä vaatteita, sillä komennus voisi venyä talvikaudelle.

Ukrainan vangitsemien sotilaiden lausunnot on julkaistu verkossa, muistuttaa RBC. Jokainen heistä puhuu Venäjän propagandasta ja toteaa Ukrainaan jouduttuaan ymmärtäneensä, ettei halua taistella Ukrainan kansaa vastaan. Eräät omaisista epäilivät tallenteiden aitoutta. Verkossa julkaistun vankien yhteisvideon lopussa kersantti Vladimir Sevastejev toteaa:

– Täällä ei ole mitään Oikeaa sektoria, täällä asuu samanlaisia ihmisiä kuin mekin, samanlaisia kristittyjä. Auttakaa meitä, olkaa hyvä. Emme halua tulittaa ukrainalaisia. Olemme joutuneet tänne laittomasti ja pyydämme teiltä apua.

Salasana hukassa?