Twitter

Elintarvikkeiden hinta nousi tammi-heinäkuussa 7,5%

Kuluvan vuoden tammi-heinäkuussa elintarvikkeiden hinta Venäjällä kohosi 7,5%, kun EU-maissa ruoan hinta aleni samalla jaksolla 0,8%, uutisoi Infox. Heinäkuun aikana elintarvikkeiden hinta silti kokonaisuudessaan laski tilastolaitos Rosstatin mukaan lähinnä sesonkitekijöiden vaikutuksesta Venäjällä 0,3% ja EU-maissa 0,4%.

Heinäkuussa lihan ja lihavalmisteiden hinnat nousivat kuitenkin merkittävästi eli 1,6% kesäkuuhun verrattuna (EU-maissa nousua keskimäärin 0,1%), ja maitotuotteiden hinnat 1,6% (EU-maissa keskimäärin 0,1%).

Sokerin, hillon, hunajan, suklaan ja konvehtien hinnat nousivat 0,8% (EU-maissa 0,3%), viljatuotteiden ja suurimoiden kuten myös kalan ja äyriäisten hinnat 0,7%. EU-maissa viljatuotteiden hinnat pysyivät ennallaan, kalan ja äyriäisten hinnat nousivat 0,3%. Öljy ja rasvat kallistuivat 0,3% (EU-maissa niiden hinta laski 0,2%).

Salasana hukassa?