Twitter

Koko Venäjän McDonald’sit syyniin

Venäjän kuluttajavalvontavirasto Rospotrebnadzor tarkastaa Tatarstanin ja Moskovan alueen McDonald’s-ravintolat ja ryhtyy lähiaikoina tarkastamaan ketjun Krasnodarin aluepiirissä ja Bashkiriassa sijaitsevia ravintoloita, uutisoi RBC.

– Toistaiseksi yhtään Moskovan ympäristön ravintoloista ei ole suljettu. Noudatamme Rospotrebnadzorin valtakunnallisia suosituksia ja suoritamme tarkastukset säädetyssä järjestyksessä, sanoo viraston Moskovan alueen hallinnon johtaja Olga Gavrilenko ITAR-TASSille. Moskovan alueella on tällä hetkellä 71 McDonald’s-ravintolaa 20 eri kaupungissa.

Keskiviikkona Rospotrebnadzorin määräyksestä Moskovan kaupungissa suljettiin hygieniasäädösten rikkomusten nojalla tilapäisesti neljä McDonald’s-ravintolaa, yhtenä niistä Moskovan Bolshaja Bronnaja -kadulla maan ensimmäisenä avattu McDonald’s. Jo aiemmin virasto on leimannut pikaruokaketjun annosten energia- ja ravintoarvot alhaisemmiksi kuin yleisölle kerrotaan. Moskovan keskustan suosituimpien ravintoloiden sulkeminen iskee vakavimmin yhtiön imagoon, sanoo Kommersant-lehden virkamieslähde.

Tsheljabinskin alueella on meneillään McDonald’s-ravintoloiden kausitarkastus. Sverdlovskin alueen ravintoloiden tarkastuksesta tiedotettiin jo aiemmin. Kommersant-lehden tietojen mukaan ravintolaketjun tarkastusaalto on käynnistetty Venäjän hallituksen määräyksestä. Siitä syystä Moskovan ravintoloita suljettiin välittömästi, vaikka normaalisti puutteita tarkastuksessa havaittaessa annetaan ensin määräys korjata rikkomukset, sanoo Kommersantin virkamieslähde.

Salasana hukassa?