Twitter

Vähittäiskaupparyhmä valittaa tavarantoimittajien nostavan hintojaan

X5 Retail -ryhmä, jolle kuuluvat Pjatjorotshka-, Perekrjostok ja Karusel -päivittäistavaramyymäläketjut, on valittanut Venäjän teollisuus- ja kauppaministeriöön tavarantoimittajien hinnankorotuksista. Tukkuhintoja alettiin nostaa sen jälkeen, kun maan hallitus kielsi elintarvikkeiden tuonnin Yhdysvalloista, EU-maista ja eräistä muista maista. Valituksessa mainitaan, että Sea Prod -yhtiön katkaravut ovat kallistuneet jo 20-36%, ja Retail- ja Fruit service -yhtiöt ovat varoittaneet lohikalojen sekä vihannesten ja hedelmien hinnankorotuksesta, kirjoittaa Kommersant.

Maatalousministeri Mihail Fjodorov sanoo kilpailuvirasto FAS:n ja muiden viranomaisten voivan ryhtyä hintavalvontatoimiin. X5 Retail -ryhmän yhteiskuntasuhdejohtaja Vladimir Rusalov sanoo ryhmän tehneen valituksen korotuskirjeitä saatuaan, jotta säätelyelimillä olisi objektiivista tietoa siitä, mitkä tahot pyrkivät hinnankorotuksiin ja millä perustein.

Muista vähittäiskaupparyhmistä ei kerrota saadun ilmoituksia hinnankorotuksista, toteaa Kommersant. Vähittäiskaupan yhtiöiden liiton toimitusjohtaja Andrei Karpov katsoo hinnankorotusten olevan luonteeltaan yksittäisiä ja toistaiseksi useimmiten paikallisten venäläistuottajien kuin suurten operaattorien aloitteesta tapahtuvia.

Salasana hukassa?