Twitter

Matkatoimistojen konkurssit: Kreikkalaismiljardööri majoitti venäläisturistit ilmaiseksi

Viime viikkoina konkurssiin ajautuneet venäläiset matkanjärjestäjät ovat jättäneet pulaan kymmeniä tuhansia ulkomailla lomailleita venäläisiä. Ongelmia on syntynyt esimerkiksi siitä, että hotelleilta ja lentoyhtiöiltä on jäänyt maksuja saamatta konkurssiin menneiltä matkanjärjestäjiltä. Joissain kohteissa tilanne on johtanut siihen, että turisteja on vaadittu maksamaan majoituksestaan paikan päällä tai uhkana on ollut hotellista poistaminen.

Elokuun alussa konkurssistaan kertoi venäläinen matkanjärjestäjä Labirint, jolla oli konkurssihetkellä ulkomailla yhteensä 25 000 venäläistä lomamatkailijaa. Kreikkalaismiljardööri Konstantinos Mitsiksen omistama hotelliketju Mitsis Hotels ei kuitenkaan lähtenyt peräämään maksuja vierailtaan, vaan toivotti heidät jatkamaan lomailuaan ”omistajan piikkiin”. Hotellivieraille asiasta kerrottiin venäjänkielisellä ilmoituksella:

”Arvoisat asiakkaamme! Joudumme ilmoittamaan teille, että matkanjärjestäjä Labirint on mennyt konkurssiin. Huomisesta lähtien kaikki tilanteesta kärsimään joutuneet asiakkaamme ovat Konstantinos Mitsiksen henkilökohtaisia vieraita ja voivat kaikessa rauhassa jatkaa majoittumistaan maksutta paluulentoonsa saakka. Tilanteesta huolimatta olemme aina iloisia saadessamme teidät vieraaksemme Kreikkaan ja hotelleihimme.”

Tapauksesta uutisoi mm. verkkolehti ProTurizm.ru.

Talousvaikeuksiin ajautunut venäläinen matkanjärjestäjä Labirint tiedotti toimintojensa lopettamisesta 2. päivänä elokuuta. Tiedotteen mukaan yhtiön ajoivat vaikeuksiin ruplan heikentynyt kurssi, negatiivinen taloudellinen ja poliittinen ilmapiiri, matkavarausaikojen lyhentyminen ja eräille viranomaisryhmille kohdistetut suositukset olla matkustamatta ulkomaille.

Lue myös:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?