Twitter

Venäjällä esitetään ulkomaanmatkailun verottamista

Venäjän parlamentin ylähuoneen senaattori Nikolai Zhurlavljov on esittänyt erityisen turistiveron keräämistä ulkomaan lomamatkoille matkustavilta venäläisiltä. Verolla olisi tarkoitus yllyttää venäläisiä lomailemaan kotimaassaan, ITAR-TASS uutisoi torstaina. Zhuravljov on ylähuoneen budjetti ja finanssivaliokunnan jäsen.

Parlamentaarikko esitti myös henkilöautojen ja kuluttajatuotteiden tuonnin rajoittamista. Zhuravljovin mukaan tuontirajoitukset voisivat periaatteessa koskea kaikkia sellaisia tuoteryhmiä, joita Venäjä valmistaa itse.

– Venäjä ei vielä ole käyttänyt loppuun pakoteresurssejaan. Vastapakotteiden asettaminen heijastuu myönteisesti Venäjän kotimaiseen tuotantoon, senaattori perustelee aloitettaan.

Zhuravljov kommentoi, että venäläisillä tuottajilla on nyt ”erinomainen tilaisuus kasvattaa markkinaosuuksiaan kotimaassa”. Samalla hän totesi, että pakoteiden tavoitteena on ”herättää Venäjän partnerit käymään täysiarvoista dialogia taloudellisissa ja poliittisissa kysymyksissä”.

1 kommentti

  1. Huhhuh Vastaa kommenttiin

    Taitaa duumaa vaan pelottaa, että tavallinen venäjän kansalainen pääsee maistamaan länsimaailmaa.
    Ei taida sen jälkeen olla ikävä kehitysmaahan nimeltä Venäjä…

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?